inTurda.ro

Consilierii judeteni PDL Turda sustin proiectele Turzii la nivel judetean

Consilierii judeteni PDL Turda sustin proiectele Turzii la nivel judetean

Consilierii judeteni PDL Turda sustin proiectele Turzii la nivel judetean
februarie 28
09:26 2014

Consilierii PDL Turda care ne reprezintă în Consiliul Județean Cluj, au cerut într-o conferință de presă, sprijin financiar pentru proiectele de dezvoltare ale Municipiului nostru. Andreea Morar și Sebastian Murea au prezentat proiectele importante pe care Primăria Turda dorește să le implementeze în anul 2014, și au cerut sprijin pentru cofinanțarea lor.

Pe un ton destul de curajos, doamna Andreea Morar, i-a sugerat domnului Horea Uioreanu, Președinte al Consiliului Județean Cluj, că un președinte trebuie să fie un „vizionar”, un „strateg” care să gândească pe termen lung și să împartă în mod echitabil bugetul Județului Cluj.

Andreea Morar a făcut referință la strategia de dezvoltare turistică a județului Cluj și la faptul că în acea strategie sunt cuprinse și câteva dintre proiectele la care a contribuit, apoi a subliniat importanța Municipiului Turda și a obiectivelor turistice de aici, pentru dezvoltarea turistică a întregului județ. Salina Turda, Parcul Zoo, Castrul Roman și Cheile Turzii au fost obiectivele menționate. Andreea Morar a solicitat de asemenea implementarea Proiectului Integrat de Dezvoltare Turistică la care a lucrat împreună cu colegii din Consiliul Județean anul trecut.

În ceea ce privește finanțele, consilierii turdeni s-au plâns de faptul că în afară de plata arieratelor (care se plătesc pentru că așa prevede legislația în vigoare), municipiul Turda nu a mai beneficiat de alt sprijin financiar. Propunerea Andreei Morar a fost acordarea de către Consiliul Județean Cluj a unor sume care să contribuie la încadrarea în termen a implementării unor proiecte precum Extinderea grădinii Zoologice.

O întrebare bună pe care Andreea Morar a lansat-o în aceeași conferință de presă este următoarea: „Ce s-a făcut cu suma de bani alocată anul trecut de Consiliul Județean pentru promovarea Cheilor Turzii?” Bună întrebare, răspunsul încă nu-l avem.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cum va arăta Photo Romania Festival in 2014 la Cluj?

Photo Romania Festival 2014 numără 40 expoziţii, 16 workshopuri, 6 competiţii, 5 concerte şi 20 de evenimente speciale. Academia Photo...

Închide