inTurda.ro

Vezi aici unde găsești abatoarele autorizate pentru sacrificarea mielului de Paște

Vezi aici unde găsești abatoarele autorizate pentru sacrificarea mielului de Paște

Vezi aici unde găsești abatoarele autorizate pentru sacrificarea mielului de Paște
martie 27
07:57 2014

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, prin adresa nr.4002/410/06.03.2014, atenţionează crescătorii de ovine/caprine de pe raza judeţului că, în perioada sărbătorilor Pascale 2014, vor putea sacrifica tineretul ovin/caprin destinat consumului public NUMAI ÎN UNITĂŢI DE ABATORIZARE AUTORIZATE SANITAR VETERINAR. Măsura are la bază obligativitatea respectării legislaţiei sanitar veterinare a U.E.  care stabileşte cerinţe specifice de igienă pentru produsele de origine animală.

„Pentru menţinerea acestui statut şi pentru a nu periclita interesele economice ale României în ceea ce priveşte comerţul intracomunitar sau exportul cu ovine/caprine  sau cu carne şi produse aparţinând acestor specii, este necesară implementarea de măsuri privind monitorizarea circulaţiei pe teritoriul naţional a ovinelor/caprinelor  destinate sacrificării, respectiv întregul traseu de la ferme/exploataţii de animale către abatoarele autorizate sanitar-veterinar pe tot teritoriul României. Riscurile pe care le presupune sacrificarea de tineret ovin/caprin în afara abatoarelor autorizate sanitar veterinar sunt legate în principal de posibilitatea de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare la om, ca urmare a consumului de produse de origine animală ce nu au fost supuse unui examen ante şi post mortem din partea unui medic veterinar oficial al DSVSA Cluj şi nu în ultimul rând putând exista riscul substituirii cărnii şi/sau organelor cu a altor specii”,  se arată în adresa Direcţiei Sanitar Veterinare, nr.4002/410/06.03.2014.

La nivelul judeţului în prezent sunt autorizate sanitar veterinar un număr de 2 abatoare pentru sacrificarea de ungulate domestice: SC ROXMONT TRADING SRL, sat Iara  şi SC CIA ABOLIV SRL, sat Mihai Viteazu.

În perioada următoare, DSVSA Cluj va oferi tuturor crescătorilor de animale şi tuturor consumatorilor informaţiile necesare privind: lista târgurilor de animale autorizate şi programul de funcţionare, pieţele agroalimentare autorizate să comecializeze carne de miel, lista cu abatoarele autorizate şi date de contact ale acestora, precum şi a medicilor veterinari oficiali.

 

Admininstaţia Pieţelor şi Oborului Turda

       Şef APO, Mircea BUCUR

Related Articles

Citește articolul precedent:
Zilele Francofoniei: expoziţie „Spirou héros 5 étoiles” la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj

În cadrul Zilelor Francofoniei, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj şi Centrul...

Închide