inTurda.ro

Inițiativa tinerilor turdeni

Inițiativa tinerilor turdeni

Inițiativa tinerilor turdeni
martie 31
20:27 2014

10155920_873952139288449_262892704_n

„Orasul nostru este o oaza de surprize. Printre scandaluri, intrigi si oameni cu moravuri usoare, se intampla si actiuni interesante, care din pacate nu ajung la suprafata datorita superificialitatilor enumerate mai sus.
Aceasta rubrica isi propune sa promoveze si sa sustina astfel de intiative.
Astfel, salutam initiativa grupului Rotaract, format din tineri in care am gasit teluri comune cu ale noastre. Cu sprijinul clubul Rotary, Corso Caffe, Club Fox si al editurii Boema, acesti tineri au reusit o chestie super frumoasa. In data de 29 martie, la ora 19:00, la Club Fox, fostul cinematograf, s-a vizionat capodopera Breakfeast at Tiffany’s. Criza financiara a subtiat buzunarul dar si apetitul oamenilor pentru arta, de aceea, Rotaract si-a propus reinvierea artei cinematografice intr-un oras cu doua cinematografe care stau sa putrezeasca. Servind sub deviza: „A servi mai presus de sine” acesti tineri curajosi au incercat sa invie apetitul turdenilor pentru arta si film, in speranta ca cele doua cinematografe nu vor pieri.
Cine sunt acesti tineri curajosi ce fac parte din Rotaract si ce reprezinta acest club ? Ei bine, sunt tineri voluntari, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. De ce ii numesc curajosi? Pentru ca nu toti oamenii au curajul sa se implice, voluntar, in astfel de situatii. Rotaractul este o organizatie internationala sprijinita de Rotary si reprezinta una dintre cele mai mari cluburi de acest fel care nu este afiliata politic sau religios. Sucursala turdeana este condusa de Olivia Vasile, care are timp sa se implice in probleme civice, chiar daca e studenta la medicina, unde stim aproape toti efortul care trebuie depus pentru a reusi. Vicepresedintele organizatiei e Andrei Mocan, Diana Schlanger e secretarul clubului si Oana Boia trezorierul. Cea din urma domnisoara a fost si coordonatoarea acestui proiect, care s-a bucurat de sustinerea tuturor membrilor din aceasta organizatie.
Motivul pentru care a fost ales acest film este atmosfera pe care o creeaza. Este filmul perfect de vizionat sambata seara in compania unor prieteni.
Pretul intrarii la acest eveniment, a fost unul simbolic, in valoare de 5 lei, bani care vor fi folositi pentru urmatoarele proiecte Rotaract. Se doreste plantarea unor copacei in parcul mare. Grupul isi propune si sa instruiasca cu adevarat elevii care urmeaza sa aplice pentru studii superioare, pe langa informatiile (uneori eronate) pe care acestia le gasesc pe internet. Daca aceste initiative isi ating scopul, se va produce pana si un film cu istoria Turzii.
De aceea e de datoria noastra, ca cetateni ai acestui oras, sa ne mai ducem si creierul la sala, nu numai muschii !!!” -un articol semnat de Tabara Liviu
Sursa: Turda ONLINE

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

martie, 2014
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Știai că…

  Știai că... … Turda a fost fondată ca o așezare dacă sub numele de Turdava iar apoi a fost cucerită de...

Închide