inTurda.ro

Duminică are loc a 4-a ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca

Duminică are loc a 4-a ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca

Duminică are loc a 4-a ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca
aprilie 11
09:34 2014

Startul celei de-a patra ediții a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca se va da pe 13 aprilie 2014 la ora 9:15, pe stadionul Cluj Arena.

maraton2Organizat pentru al patrulea an consecutiv, maratonul a devenit în scurt timp un eveniment simbol al orașului Cluj-Napoca, ce îl definește ca oraș sportiv european. Dacă în 2013 competiția a reunit la linia de start 2500 de alergători amatori și profesioniști din 20 de țări, organizatorii estimează că cele 5 probe din acest an – maratonul, semimaratonul Hervis, proba de maraton ștafetă AROBS, crosul Banca Transilvania și cursa pentru copii Cora, vor aduna peste 3 000 de participanți din 23 de țări. Toate locurile din competiție au fost achitate înainte de închiderea oficială a înscrierilor, prin urmare avem un eveniment sold-out, cu toate premisele unui nou succes!

Participarea la crosul Banca Transilvania și la cursa copiilor este gratuită. Tinerii sunt și ei încurajați de Fundația eMAG să participe la competiție. Astfel, fundația va rambursa în ziua evenimentului taxa de participare primiilor 50 de tineri cu vârstă sub 25 de ani care s-au înscris la competiție.

În fiecare an Runners Club, sponsorii și organizatorii le pregătesc participanților surprize și kit-uri de participare interesante. Astfel, primii 1200 de alergători înscriși la una dintre probe și care au achitat taxa de participare vor găsi în kit-ul de concurs tricoul oficial, un sac de antrenament personalizat, un produs oferit de Rexona și alte surprize din partea celorlalți sponsori și parteneri.

Premiile sunt și ele semnificative și se vor oferi în funcție de timpii obținuți la probe și de categoria de vârstă a participanților.

Traseul maratonului

Traseul maratonului începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca după cum urmează: Splaiul Independenței – strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu – strada Emil Isac – strada Gheorghe Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor. Are loc o prima întoarcere prin bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gheorghe Șincai – strada Emil Isac – strada Cardinal I. Hosu – Splaiul Independenței- stradă Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin stradă Barițiu, Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultima întoarcere prin stradă 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței, cursă se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena. Traseul se întinde pe 10,55 km și va fi strabatul de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Școala Altfel a adus peste 400 de elevi la Muzeul de Istorie Turda

Săptămâna „Şcoala altfel”  a debutat luni, 7 aprilie 2014,  la Muzeul de Istorie Turda. Peste 400 de elevii au beneficiat...

Închide