inTurda.ro

Prima ediţie a Master Class-ului Internaţional de Vioară, susţinut de Maestrul Sherban Lupu, are loc la Turda în perioada 1-13 iulie 2014

Prima ediţie a Master Class-ului Internaţional de Vioară, susţinut de Maestrul Sherban Lupu, are loc la Turda în perioada 1-13 iulie 2014

Prima ediţie a Master Class-ului Internaţional de Vioară, susţinut de Maestrul Sherban Lupu, are loc la Turda în perioada 1-13 iulie 2014
iunie 27
08:03 2014

Stimaţi colaboratori şi parteneri,

Ne face plăcere să vă anunțăm că în perioada 1-13 iulie 2014 are loc, la Turda, prima ediţie a Master Class-ului Internaţional de Vioară coordonat de Maestrul Sherban Lupu. Acesta este o iniţiativă a Fundaţiei Culturale Serban Lupu, în parteneriat cu Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD), Raţiu Family Charitable Foundation (Londra) şi Fabrica de Timp Liber.

Sherban Lupu este profesor emerit al Universităţii din Illionois şi unul dintre cei mai importanţi interpreţi ai muzicii lui George Enescu. El s-a specializat în estetica muzicală românească şi în cea din sud-estul Europei şi este, de asemenea, un virtuoz al repertoriului romantic. Sherban Lupu cântă pe o vioară Niccolo Gagliano, datată 1751, care i-a fost oferită de Raţiu Family Charitable Foundation.

Conceput ca o experiență internațională, master class-ul este structurat pe două componente: una de acumulare de cunoştinţe teoretice şi practice de vioară, studiu individual şi îmbogăţire a spiritului muzical şi o alta, care vizează descoperirea specificului regiunii Transilvaniei. Muzicienii participanți vor avea la dispoziţie 12 zile ca să lucreze și să interacționeze cu studenţii români beneficiari ai unor burse de studiu oferite de Fundaţia Culturală Serban Lupu pentru acest eveniment.
Proiectul muzical se va încheia cu un concert caritabil în data de 12.07.2014, ora 19.00, care va avea loc în incinta fostei Berării din Turda (Piaţa Romană, nr.17), clădire de patrimoniu industrial aflată, din 2004, în proprietatea familiei Raţiu. De asemenea, turdenii melomani şi nu numai se vor putea întâlni cu Maestrul în cadrul unei activităţi culturale organizate de cafeneaua La Papion, în data de 10.07.2014, la ora 19:00.

Master class-ul are şi o componentă de antreprenoriat social: o parte din taxa de înscriere achitată de participanţi va fi donată în contul achiziţionării de materiale de construcţie pentru ridicarea, în curtea fostei Berării, a unui pavilion multifuncţional. Pavilionul va găzdui concerte în aer liber, precum şi spectacole de teatru şi improvizaţie.

 

“Am lansat acest proiect alături de Centrul Raţiu pentru Democraţie și Raţiu Family Charitable Foundation din dorința de a contribui la susținerea proiectelor dedicate comunității în plan local și dintr-o lungă și frumoasă prietenie care mă leagă de familia Rațiu. Totodată, cred în potențialul de creștere al acestei inițiative datorită condițiilor optime pe care le oferă Centrul Rațiu și apropierii de un centru cultural precum Clujul, aspecte care, cu siguranță, vor fi apreciate de participanții internaționali”, precizează Maestrul Sherban Lupu.
Master Class-ul Internaţional de Vioară susținut de Sherban Lupu este una din direcţiile planului de sustenabilitate dezvoltat de Centrul Raţiu pentru Democraţie. Acesta reprezintă o formulă de autofinanţare relativ nouă în România, care va permite organizației să dezvolte, în timp, proiecte de business social care cooptează membri ai comunității, dar şi să creeze locuri de muncă la nivel local.

Printr-un program susţinut de antreprenoriat social, Centrul Raţiu doreşte ca, în următorii ani, inițiativele în domeniul democraţiei, al participării tinerilor, programele de advocacy sau care urmăresc transparenţa decizională să poată fi finanţate cu resurse provenite din diferite forme de business social.

Un exemplu de acest fel este Cafeneaua Culturală “La Papion”, deschisă la Turda în 2013, în incinta complexului CRD. În aproximativ un an de la inaugurare, “La Papion” a devenit un centru de referinţă pentru lansările de carte, expoziţiile sau vizionările de film şi spectacolele de cafenea din oraș, iar profitul realizat este donat pentru activităţile comunitare ale Centrului Raţiu.

Mai multe informaţii despre acest eveniment internaţional, puteţi afla accesând pagina de Facebook: Sherban Lupu Violin Master Class si website-ul www.sherbanlupuvionlinmasterclass.com

***

Fundaţia Culturală Serban Lupu promovează arta şi cultura. Susţine proiecte îndrăzneţe de colaborare internaţională între artişti şi schimburile culturale.

Centrul Raţiu pentru Democraţie
lucrează de 10 ani în domeniul promovării experienţei democratice, urmând modelul promovat de Ion Raţiu (1917-2000) al “democraţiei ca mod de viaţă”. Misiunea CRD este de a încuraja cercetarea, învăţarea perpetuă, informarea cetăţenilor şi participarea tinerilor şi de a aplica – sau sancţiona nerespectarea valorilor democratice la nivel local, naţional şi internaţional.

Raţiu Family Charitable Foundation (Londra)
a fost înfiinţată în 1979 de Ion Raţiu şi de soţia lui, Elisabeth. Fundația susține educaţia şi cultura română în afara graniţelor și stimulează mecanismele de înţelegere şi de aplicare a principiilor democraţiei la nivelul societăţii civile din întreaga lume.

Fabrica de Timp Liber
este o iniţiativă a Centrului Raţiu pentru Democraţie destinată promovării implicării sociale a membrilor comunităţii şi voluntariatului. Scopul acestui proiect este de a conecta tinerii din Turda cu diverse organizaţii internaţionale cu scopul dezvoltării personale.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

iunie, 2014
L Ma Mi J V S D
« Mai   Iul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Astazi va avea loc inaugurarea Potaissa Spa, un nou obiectiv pentru turiştii care vizitează Turda

Potaissa Spa, un nou obiectiv pentru turiştii care vizitează Municipiul Turda   Astazi, 27.06.2014 –ora 13.00 ,SC Turda Salina Durgău...

Închide