inTurda.ro

Potaissa Turda între așteptările publicului și realitate

Potaissa Turda între așteptările publicului și realitate

Potaissa Turda între așteptările publicului și realitate
septembrie 29
11:12 2014

Potaissa Turda va întâlni echipa HCM Constanţa, MIERCURI, 1 octombrie 2014, de la ora 17.30, într-un meci restant din etapa a III-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, la Sala Gheorghe Bariţiu. Preţul bilet este 8 lei și poate fi achiziționat de la magazinul „FOR YOU” de pe str. Republicii, nr. 21.

După ultimele rezultate sunt mulți care au declarat deja sezonul ca fiind unul pierdut. După înfrângerea de vineri, 32-28 cu CSM București, s-au găsit unii care s-au grăbit să afirme despre Potaissa Turda că aceasta „se transformă într-o echipă de duzină”.  Afirmația plină de pesimism nu face altceva decât să întoarcă un cuțit în rana multor oameni din club, a jucătorilor și a suporterilor. De ce să pui o etichetă dezonorantă pe viitorul unei formații atât de muncitoare ca Potaissa Turda? De ce să arunci în derizoriu muncă unor oameni care pun atât de mult suflet în tot ceea ce fac?

Probabil pentru că așteptările tale, ca și cele ale majorității suporterilor acestei echipe, sunt mult mai mari decât ar trebui să fie la o analiză corectă a realității. Când Potaissa Turda a încheiat sezonul regulat pe locul 2, toate ziarele locale am titrat la unison: „Potaissa Turda a scris istorie!” Și așa este, a scris o pagină de neuitat în istoria sportului turdean. Ceea ce ne-a scăpat din vedere însă, este faptul că acest loc 2 este o minune. Nivelul atins și rezultatele obținute au fost ceva unic, ceva care nu are mari șanse să fie repetat dacă se păstrează condițiile în care sezonul trecut s-a desfășurat.

Ne referim aici la susținerea financiară de care a avut parte Potaissa Turda în raport cu contracandidatele ei. Echipele fruntașe (locurile 1-6) au avut anul trecut bugete de ordinul 1-2 milioane de Euro pe sezon. Potaissa Turda a avut la dispoziție 2 milioane de LEI. Ca să ne facem o idee mai concretă, echipele care s-au „bucurat” de un buget asemănător anul trecut au fost cele 2 care au promovat în Liga Națională: HC Vaslui și CSM Călărași.

Anul acesta așteptările noastre trebuie să țină cont de următoarele: Potaissa Turda se bazează în continuare pe un buget de aproximativ 2 milioane de Lei. HCM Constanța are un buget de 2 milioane de Euro. Știința Bacău se apropie, Dinamo București idem. Peste 1 milion de Euro buget mai au la dispoziție și cei din Baia Mare, Odorhei și Târgu Jiu. Nici celelalte echipe nu au la dispoziție sume mai mici decât Turda. Prin urmare, dacă ne clasăm între locurile 1-6 vom depăși cel puțin 4 echipe cu bugete mai mari.

Nu credem că este corect să afirmăm că echipa noastră de suflet este o echipă de duzină. Potaissa Turda este o minune. O minune care caută să facă din fiecare meci o poveste, din fiecare confruntare o victorie, din fiecare luptă o izbândă.

Până una alta, prima șansă ca eroii noștri să demonstreze că se mai pot întâmpla lucruri miraculoase la Turda, este miercuri, când vom juca din nou cu campioana HCM Constanța. Haideți să fim alături de echipă! Haideți să visăm împreună cu ei. Apropo… acasă, suntem încă invincibili! Hai Potaissa Turda!

potaissa turda

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

septembrie, 2014
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Foto: Ziua Cheilor Turzii a fost sărbătorită la Turda

În data de 26 septembrie, Consiliul Județean Cluj împreună Primăria Turda și cu școlile turdene au sărbătorit „Ziua Cheilor Turzii...

Închide