inTurda.ro

Interviu cu un olimpic la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda

Interviu cu un olimpic la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda

Interviu cu un olimpic la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda
noiembrie 24
11:12 2014

Parafranzând titlul celebrului film, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda a găzduit întâlnirea semestrială a Cercului metodic al profesorilor de limba şi literatura română din Turda. Gazdele întâlnirii au fost cele trei olimpice naţionale, doamna profesoară Laura Deteşan şi elevele sale Flavia Dorobăţ, deţinătoarea Premiului al II-lea, la clasa a VI-a, la Olimpiada naţională de limba şi literarura română, ediţia 2014, care a obţinut şi Premiul special, la fel ca şi colega ei din clasa V-a, Mălina Simon, la prestigiosul Concurs naţional transcurricular de limbă, comunicare şi literatură română „Ionel Teodoreanu”, ediţia 2014.

Rezultatele elevelor, îndrumate de doamna profesoară, vorbesc de la sine, scopul activităţii din 20.11.2014 fiind însă acela de a intra în spatele cortinei şi de a dezvălui alchimia pregătirii care a făcut posibilă obţinerea acestor rezultate impresionante.

Activitatea s-a direcţionat, pe de o parte, pe pregătirea anterioară concursurilor, fiind prezentate câteva strategii de abordare a subiectelor, indiferent de natura sau complexitatea lor şi, pe de altă parte, analiza „la cald” a concursurilor, prin comentarea subiectelor de la probele orală şi scrisă de către eleve şi doamna profesoară.

Doamna profesoară a ţinut să sublinieze că, în timpul pregătirilor, a pus accentul pe creativitate şi originalitate, centrate pe entuziasmul de a specula pe marginea unor teme abstracte, într-un eminent triumvirat al lecturii de calitate.

În acelaşi trend cinematografic, am putea spune ca activitatea ne-a prezentat, celor de faţă, the make of… The make of an Olimpic.

 

Dr. A. Szabó

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

noiembrie, 2014
L Ma Mi J V S D
« Oct   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Dezvoltare personala si educatie ecologica la atelierele ”VVV- Voluntariat.Verde.Viata”

 Centrul Ratiu pentru Democratie Turda propune saptamana viitoare doua ateliere in cadrul proiectului  ”V.V.V. - Voluntariat. Verde.Viata”: un Atelier de...

Închide