inTurda.ro

Mircea Irimie vrea reducerea numarului de parlamentari la maxim 400

Mircea Irimie vrea reducerea numarului de parlamentari la maxim 400

Mircea Irimie vrea reducerea numarului de parlamentari la maxim 400
ianuarie 16
12:42 2015

Miercuri, 14 ianuarie 2015, Deputatul de Turda, Mircea Irimie şi-a prezentat raportul de activitate din Parlamentul României pe anul 2014 în cadrul unei conferinţe de presă sustinuta la sediul Partidului Conservator Turda.  

Discutand despre noua lege electorala, deputatul de Turda, a spus ca isi doreste ca numarul parlamentarilor sa fie redus. Acesta a spus ca numarul deputatilor trebuie sa scada la 300 iar cel a senatorilor, la maxim 100. Acest lucru inseamna un numar de 400 de parlamentari, cu 188 mai putini decat in actuala forma a parlamentului. Acesta schimbare ar insemna si o mare economie si probabil si mai multa eficienta.

In conferinta de presa sustinuta, Mircea Irimie a prezentat si care sunt prioritatile nationale in anul 2015 :

– Revizuirea Constitutiei;

– O noua lege electorala

– Reforma administrativ-teritoriala, regionalizare si descentralizare;

– Partidul Conservator, la negocierile cu Presedintele Romaniei, Klasus Iohannis, a solicitat demararea procedurilor de referendul national pentru stabilirea formei de guvernare dorita de cetatenii Romaniei, si anume: Republica Prezidentiala, Republica Semi-Prezidentiala, Monarhie Consitutionala cu monarh activ sau monarh ceremonial, Republica Parlamentara, Monarhie, etc;

– Identificarea din timp a surselor financiare necesare, care sa permita scaderea TVA la carne si produse din carne la 5%, incepand cu 1 ianuarie 2016.

VEZI aici Raportul de activitate prezentat de domnul Deputat Mircea Irimie.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Drum expres Turda – Baia Mare – Satu Mare, cuprins în Masterplanul de Transport

Masterplanul de transport prezentat de ministrul Ioan Rus conține un alt proiect ambițios: construirea unui drum expres care să traverseze...

Închide