inTurda.ro

Dezbatere publica „Cum (nu) participa tinerii in viata comunitatilor din Romania?”

Dezbatere publica „Cum (nu) participa tinerii in viata comunitatilor din Romania?”

Dezbatere publica  „Cum (nu) participa tinerii in viata comunitatilor din Romania?”
ianuarie 23
19:25 2015

crd

23 ianuarie 2015
 „Cum (nu) participa tinerii in viata
comunitatilor din Romania?”
Centrul Ratiu pentru Democratie si Fundatia Pro Muntii Apuseni va invita miercuri, 28 ianuarie 2015, intre orele 17.00 – 19.00, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, sala 2/IV (str. Traian Mosoiu, nr. 71, Cluj-Napoca) sa luati parte la dezbaterea publica „Cum (nu) participa tinerii in viata comunitatilor din Romania?”. Evenimentul este dedicat elevilor, studentilor, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale de tineret, precum si autoritatilor publice si isi propune sa aduca in atentia publicului necesitatea implicarii tinerilor in proiecte civice care sa contribuie la accelerarea procesului de consolidare democratica din Romania.

Ajutati de patru invitati speciali (Mihaela Anghelescu – Peace Action Training and Research Institute of Romania, Oana Onicas – Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai, Calin Goina – Universitatea Babes-Bolyai si Adrian Dohotaru – SOS Lacurile Gheorgheni), ne propunem sa aflam daca si cum se implica tinerii in actiuni civice si ce ii poate motiva sa fie activi din punct de vedere democratic.

Evenimentul face parte din proiectul „Cetatenie Activa prin Participarea Tinerilor”, al carui scop consta in cresterea nivelului de participare civica si cetatenie activa a tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, atat prin implicarea a 500 de elevi, 24 de profesori si 12 lucratori de tineret din 12 orase din Romania, in dezvoltarea si implementarea de campanii de advocacy pe probleme identificate in comunitatile lor, cat si prin cresterea oportunitatilor de dialog structurat intre elevi si autoritatile publice locale.

Proiectul este implementat in perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, in parteneriat cu Fundatia Pro Muntii Apuseni (Campeni, jud. Alba) si este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

In speranta ca veti fi alaturi de noi atat in cadrul acestei activitati, cat si pe viitor, va stam la dispozitie pentru orice tip de detalii.

Cu respect,
Echipa CRD

Persoana de contact:
Alis Costescu
Director executiv
Centrul Ratiu pentru Democratie
0735 012 636
alis.costescu@ratiudemocracycenter.org

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si administrat de
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

www.ratiudemocracycenter.org office@ratiudemocracycenter.org
Tel: +40 264 317 555 ; Fax: +40 264 306 350
P-ta 1 Decembrie 1918, nr. 1 Turda, jud. Cluj, Romania

Centrul Ratiu pentru Democratie este o organizatie non-profit care continua idealurile promovate de Ion Ratiu, cel care si-a dedicat intreaga viata apararii democratiei. Misiunea Centrului este de a incuraja si promova intr-un mod nepartizan valorile si comportamentele asociate democratiei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Vezi care este ordinea de zi pentru prima sedinta a Consiliului Local din 2015

 In data de 29 ianuari 2015, incepand cu ora 13:00 va avea loc prima sedinta ordinara a Consiliului Local al...

Închide