inTurda.ro

Tarifele pentru transportul public din Turda vor fi majorate

Tarifele pentru transportul public din Turda vor fi majorate

Tarifele pentru transportul public din Turda vor fi majorate
februarie 23
13:39 2015

Tarifele pentru transportul public din Turda vor fi majorate. Pe ordinea de zi a Consiliul Local Turda programat pentru data de 26.02.2015 se regaseste proiectul de hotarare privind majorarea tarifelor la biletele si abonamentele pentru mijloacele de transport in comun, ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Cluj, care da castig de cauza Societatii de Transport Public Turda.

Instanta clujeana a respins recursul inaintat de Primaria si Consiliul Local Turda impotriva sentintei Tribunalului Cluj, prin care autoritatilor locale ii erau impuse noile tarife propuse de STP Turda. “Admite in parte cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta ATP SA in contradictoriu cu paratii CL Turda si MT. Obliga paratul CL Turda sa aprobe prin hotarare a Consiliului Local modificarea tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane in municipiul Turda in conformitate cu propunerea reclamantei cuprinsa la pct. 2 din cererea nr. 2940/22.11.2013 inregistrata la Primaria Turda sub nr. 25320/25.11.2013, in termen de 10 zile de la data ramanerii definitive a hotararii”, se precizeaza in sentinta Tribunalului Cluj, ramasa definitiva.

Preturile la serviciile de transport vor fi majorate dupa cum urmeaza: un abonament lunar nominalizat L-V va creste de la 60 lei la 99 lei, un abonament lunar nominalizat L-D va creste de la 70 lei la 115 lei, iar un abonament nominalizat pentru elevi L-V va creste si el de la 30 de lei, la 50 de lei.

“Hotararea instantei de judecata trebuie respectata, astfel incat Municipalitate si Consiliul Local Turda nu au tudor stefaniece sa faca decat sa se conformeze. Societatea de Transport Public Turda, conform contractului, poate solicita majorari periodice de pret, pentru a ramane competitivi ca urmare a cresterii preturilor compubstibililor si a costurilor de livrare a serviciului, in general. Sigur, cresterea preturilor la biletele de transport si abonamente ar putea sa aiba un efect invers pentru cifra de afaceri a STP Turda, in sensul ca tot mai putini oameni isi cumpara bilet sau isi fac abonament,Turda fiind un oras mic, populatia preferand sa se deplaseze si pe jos sau pe biciclete. Cu toate acestea, serviciul oferit de catre STP Turda a fost mereu unul de calitate, nu am ce sa le reprosez, soferii fiind la costum si mijloacele de transport folosite fiind mereu curate si in conditii bune” a declarat  Tudor Stefanie, primarul municipiului Turda, pentru Buna Ziua Cluj.

 

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Firmă din Câmpia Turzii angajează: PLANIFICATOR PRODUCŢIE

Firmă din Câmpia Turzii angajează: PLANIFICATOR PRODUCŢIE Cerinţe: - Studii universitare finalizate (Universitatea Tehnică); - Experienţă minim 2-3 ani pe un...

Închide