inTurda.ro

Solicitările turdenilor au efect: urmează extinderi la sistemul de iluminat public

Solicitările turdenilor au efect: urmează extinderi la sistemul de iluminat public

Solicitările turdenilor au efect: urmează extinderi la sistemul de iluminat public
februarie 26
17:20 2015

Sistemul de iluminat public din municipiul Turda va fi extins. Astăzi, 26 Februarie 2015, în ședința ordinară a Consiliului Local Turda, la inițiativa primarului Tudor Ștefănie, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți acestui obiectiv de investiții.

Organizarea serviciului de iluminat public în Municipiul Turda are la bază o strategie care urmărește asigurarea unui iluminat public corespunzător interesului general al comunității, în conformitate cu respectarea legislației interne și a prevederilor normelor pentru serviciile de iluminat public stabilite de C.I.E.

În acest sens au fost identificate următoarele necesități de extindere ale sistemului de iluminat public:

  • În zona turistică Durgău – Valea Sărată – Salina Turda, ca urmare a dezvoltării infrastructurii de turism;
  • În zonele de parcări, garaje și alei între blocuri, ca urmare a numeroaselor reclamații și solicitări venite din partea cetățenilor, a Poliției Turda și a SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar SRL, în scopul prevenirii unor infracțiuni precum distrugerile de bunuri și furturile, și pentru creșterea gradului de securitate și siguranță publică;
  • În zone cu străzi neiluminate, apărute ca urmare a dezvoltării urbane și a solicitărilor înregistrate de cetățeni ai municipiului Turda.

Studiul de fezabilitate aprobat face referire la 60 de puncte de intervenție pentru extinderea iluminatului public, dintre care 49 de obiective din categoria alei, parcări, zone între garaje, și 11 străzi neiluminate (str. Alba Iulia, Aleea Durgăului, str. Bogata – Armatei, str. Câmpiei, str. Iasomiei, str. Lalelelor, str. Lotus, str. Mandolinei, str. Sirenei, ș.a.).

Valoarea totală a investiției propuse se ridică la suma de 710.812 Lei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Consilierul local Cristian Felezeu a demisionat din comisia de acordare a finanțărilor pe Legea 350

Consilierul local Cristian Felezeu a demisionat din comisia de acordare a finanțărilor pe Legea 350, privind finanțările nerambursabile de la...

Închide