inTurda.ro

Ziua Mondială a Apei – eveniment sărbătorit la Şcoala Avram Iancu Turda

Ziua Mondială a Apei – eveniment sărbătorit la Şcoala Avram Iancu Turda

Ziua Mondială a Apei – eveniment sărbătorit la Şcoala Avram Iancu Turda
martie 20
09:06 2015

Ziua Mondială a Apei – eveniment sărbătorit la Şcoala Avram Iancu Turda

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an în 22 martie, începând cu anul 1993, prin hotărârea Adunării Generale a ONU. Această zi este destinată celebrarii apei, o zi în care omenirea să acţioneze în beneficiul celor care suferă din cauza unor probleme care au legatură cu apa şi să se pregătească să gestioneze viitorul apei pe planetă. În fiecarean, de Ziua Mondială a Apei se prezintă Raportul ONU asupra Dezvoltării Apei, centrat pe câte o temă, tema anului 2015 fiind Apa şi dezvoltarea durabilă.

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” a sărbătorit Ziua Mondială a Apei, prin două activităţi menite să-i conştientizeze pe elevi asupra importanței apei în existența noastră zilnică şi să-i sensibilizeze în ceea ce priveşte păstrarea și protejarea calității apei. Prima dintre ele, Monitorizarea Calităţii Apei, din cadrul Programului de monitorizare a apei, iniţiată de Federaţia Managementului de Calitate a Apei şi Asociaţiei Internaţionale a Apelor, a avut ca scop intensificarea conştiinţei publice şi implicarea oamenilor în protejarea calităţii apei peste tot în lume. Intre 18 martie si 31 decembrie, cu ajutorul unui kit experimental elevii monitorizează calitatea apei potabile şi a apei din râul Arieş. Datele experimentale sunt încărcate apoi pe site-ul proiectului. Cea de-a doua l-a avut ca invitat pe domnul hidrolog Cosmin Ciungan, care le-a vorbit copiilor despre importanţa apei pe planetă, despre importanţa păstrării calităţii apei şi despre dezastrele provocate de ape. Elevii au participat la această activitate cu lucrări plastice, prezentări Power-Point şi colaje care au ilustrat tema activităţii.

La activitate au participat elevi din clasele I C, a III-a B, a IV-a A, a V-a A, a VII-a A, a VIII-a B, a VIII-a C, coordonaţi de directorii şcolii, prof. Ioan Groza şi prof. Liana Stan şi de prof. înv. primar Rodica Bodea, Sandu Ignat, Monica Vlad, prof. Olga Riscău, Laura Deteşan, Daniela Ilea, Anca Zöld, Mirela Raţiu, dr. Szabó Adel.

Apa este comoară de preţ a Terrei şi este esenţială pentru supravieţuirea omenirii. Fără ea nu putem trăi, dar acţiunile noastre ameninţă rezervele de apă dulce. Dacă ne unim pentru a proteja apa, putem învăţa să trăim în armonie cu mediul înconjurător, cu planeta noastră şi unii cu alţii.

Dr. Adel Szabó

Related Articles

Citește articolul precedent:
Eveniment unic în Turda: Party în Pijamale! :)

Vineri, 20 martie 2015, începând cu ora 17:00, Fun Kids vă așteaptă la un eveniment unic în Turda: Party în...

Închide