inTurda.ro

Cum au pregătit junioarele U17 calificarea la Campionatul European de Handbal Feminin din Macedonia

Cum au pregătit junioarele U17 calificarea la Campionatul European de Handbal Feminin din Macedonia

Cum au pregătit junioarele U17 calificarea la Campionatul European de Handbal Feminin din Macedonia
martie 28
14:32 2015

Handbalul românesc are viitorul asigurat. După aurul mondial cucerit de naționala de tineret în 2014, o noua generație de campioane este pe cale să răsară.

Antrenate de legendarele Mariana Târcă (golghetera all-time a naționalei) și Luminița Huțupan (tripla câștigătoare a Ligii Campionilor), junioarele sub 17 ani au făcut show în weekend la Turda (jud. Cluj), în turneul de calificare la Europene Under 17.

Înainte de meciul decisiv cu Turcia, Huțupan și Târcă și-au dus apoi elevele în spectaculoasa salină din Turda, o exploatare minieră din epoca daco-romană. Aici îți poți auzi și de 16 ori ecoul propriei voci.

Culmea ironiei, exact 16 goluri a fost diferența pe tabela în partida cu Turcia în favoarea tricolorelor (37-21). Acestea vor lupta astfel în august, la Skopje, Macedonia, pentru titlul european.

”Salina este foarte impresionantă, merită vizitată. În general, atmosfera a fost foarte frumoasă la Turda. Noi, fetele, ne dorim să facem cât mai repede pasul la echipa de senioare”, a declarat jucătoarea Delia Radu.

”Modelul meu în handbal este Valentina Ardean Elisei. Este o fată care a început de jos, a muncit foarte mult și acum culege roadele. Am vorbit deja cu ea la Baia Mare și mi-a dat mai multe sfaturi utile”, a spus și Antonia Canta.

România va avea mereu viitor în handbal. Nu am nicio îndoială că din aceasta generație câteva fete ne vor reprezenta curând la nivel de senioare”, a conchis Mariana Târcă, antrenoarea naționalei Under 17 a României.

romania handbal

Sursa: sportnews.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Școala Ioan Opriș Turda este parte din proiectul pilot „Trec la gimnaziu”

În perioada ianuarie – martie 2015 Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Cluj a propus spre implementare tuturor...

Închide