inTurda.ro

VIDEO: VILÁGREKORD A TORDAI SÓBÁNYÁBAN

VIDEO: VILÁGREKORD A TORDAI SÓBÁNYÁBAN

VIDEO:  VILÁGREKORD A TORDAI SÓBÁNYÁBAN
mai 03
07:22 2015

2015 február 16.-án, hétfőn, Bogdan Horaţiu Chiorean sportoló 9 óra 30 perctől újabb világrekordot állított fel “függőleges futás” terén a Rudlof tárnában levő falépcsőkön (80 méter mélységben).

Azért esett a választás erre a különleges helyre, mert nagy volt a teljesítendő feladat nehézségi szintje – 500 lépcső, 13 szint, 45 méter szintkülömbség, 47% dölésszög, a talp tapadási felülete 5,5 cm, 90% a nedvesség, légmozgás 0,6%. Mindezen tényezők összessége komoly akadályt jelent egy hosszabb erőfeszítésben, de a tordai sportolónak sikerült ezt az egyedi és komoly kihívást teljesíteni. Az “útvonalat” tehát a Rudolf tárna lépcsői jelentették, a le és fel megtett “függőleges futás” pedig 2 perc és 10 másodpercet vett igénybe, ezt pedig tízszer ismételte a sportoló, a kronométer 28 perc és 07 másodpercet mutatott.

Bogdan Horatiu Chiorean  sportoló Tordán született, jelenleg Firenzében lakik, Olaszországban, kerékpáros versenyző a PROBike ASD Firenze csapatnál. Kerékpáros versenyeken, maratonokon és triatlonokon, IronMan versenyeken vesz részt. 2014-ben 2 rekordteljesítménye volt, egyik kerékpáron, a másik futóversenyben. Június 21.-én a harmadik helyen végzett a szinte pokolinak nezezhető “Fuji Monte Zoncolan ” versenyen 10,5 kilométeres távon, a minimális dölésszög 15% , a maximális dölésszög 24% volt 3,5 kilométeres szakaszon. Szeptemberben Olaszországot átszelő futamra indult, ez 257 kilométeres távot jelentett a Földközi – tengertől a Tirrén tengerig, ezt a távot 25 óra alatt tette meg, 10-15 perces pihenőket tartva. Általa és teljesítménye által lett használt fogalom a “Transitalia”, ami Oloszországot átszelő futamot jelent, nagy eséllyel hivatalosan bejegyzett és egyik legnehezebb UltraMaraton lesz, hiszen átszeli az Appenini hegyláncot.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Viceprimarul Lucian Nemeș a invitat consilierii locali și presa să participe la două evenimente festive

În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Turda Viceprimarul Lucian Nemeș a invitat consilierii locali și presa să participe la...

Închide