inTurda.ro

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie
iunie 30
11:26 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind acordarea voucherelor pentru vacanţă, care prevede ca angajaţii, din sistemul public şi din sistemul privat, să primească vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie, acestea putând fi folosite doar în turismul românesc. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Legea a fost adoptată, pe 3 iunie, de Camera Deputaţilor, cu 303 voturi “pentru” şi 12 abţineri, după ce a primit votul senatorilor, pe 12 martie. Potrivit Legii, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie.

Pe de o parte, angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă. Vouchere de vacanţă vor fi folosite doar în turismul românesc.

De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanţă pe suport electronic. Cele care sunt tipărite în suport electronic, cât şi cele pe suport de hârtie, vor fi utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cursuri gratuite de: Tester IT, Designer Web si Operator CAD pentru tinerii din Turda și împrejurimi

Firmă din Cluj anunţă înscrieri pentru cursuri gratuite de TESTER IT, DESIGNER PAGINI WEB şi OPERATOR CAD pentru tinerii din...

Închide