inTurda.ro

29 Iulie 2015 – Ziua Imnului Naţional al României

29 Iulie 2015 – Ziua Imnului Naţional al României

29 Iulie 2015 – Ziua Imnului Naţional al României
iulie 29
10:00 2015

“Un răsunet“ ulterior “Deşteaptă-te române!“, poemul patriotic cu versuri scrise de către poetul transilvănean Andrei Mureşanu pe muzica lui Anton Pann, stă la baza intonării Imnului Naţional al României, devenit simbol de stat în anul 1990.

     De-a lungul vremii, România a cunoscut nu mai puţin de 6 imnuri naţionale, fiind menţionat în Constituţia României şi având o istorie care datează de peste 150 ani. Mesajul transmis este în aceeaşi măsură naţionalist – patriotic cât şi social.

    “Deşteaptă-te române!“ a insuflat curaj românilor în momentele cruciale ivite în istoria statului Român, începând de la Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial, ruperea din alianţa cu Germania, precum şi în timpul revoluţiei anticomuniste.

      Alături de Drapelul României şi sigiliile cu stema României, Imnul Naţional reprezintă un simbol naţional cu un caracter mobilizator datorat şi modului imperativ în care este scris şi o oglindire a istoriei statului de drept şi a poporului român.

     Întrucât istoria poporului român nu trebuie uitată ci transmisă cu mândrie generaţiilor următoare, să cinstim astăzi un simbol al Românie care contribuie la păstrarea continuităţii statale.

                                 Primăria Municipiului Turda

                      Primar,

                          Tudor Ştefănie

Related Articles

Citește articolul precedent:
Valoarea costurilor suplimentare determinate de depozitările ilegale de deşeuri de la Pata Rât

Consiliul Judeţean Cluj a primit detalierea Revendicării formulate de Asocierea SC Nordconforest SA - SC Finara Consult SRL- SC Interdevelopment...

Închide