inTurda.ro

Majoritatea salinelor turistice au fost închise de ISU. Vezi în ce situație se află SALINA TURDA:

Majoritatea salinelor turistice au fost închise de ISU. Vezi în ce situație se află SALINA TURDA:

Majoritatea salinelor turistice au fost închise de ISU. Vezi în ce situație se află SALINA TURDA:
decembrie 03
14:27 2015

SALROM a luat decizia de a închide toate punctele turistice (saline) din toată ţara pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unui control de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, potrivit VoceaValcii.ro

Decizia închiderii salinelor are la bază lipsa celei de-a doua ieşiri în caz de incendiu, ceea ce înseamnă, conform unor surse din domeniu, că se vor închide toate punctele turistice tip salină deoarece este aproape imposibil, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar pentru a realiza o asemenea investiţie, adică cea de-a doua ieşire.

Societatea Naţională a Sării gestionează șapte saline, dintre care cinci erau deschise publicului. Este vorba despre Salina Târgu Ocna (jud. Bacău), Praid (jud. Harghita), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Slănic (jud. Prahova) şi Salina Cacica (jud. Suceava).

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a făcut controale și la Turda, iar conform informațiilor obținute de inTurda, Salina Turda are toate avizele, astfel că turiștii doritori de o experiență SF în mina de la Turda vor putea să își programeze vizitele în continuare. 

Salina Turda are avizele inspectoratului judetean pentru situatii de urgenta privind securitatea la maria simona baciuincendiu atat pentru amenajarile din subteran cat si pentru pavilionul de intrare, se afla in evidentele ISU, inclusive, in luna septembrie 2015 au existat controale cu aceasta tematica. Avem scenariile de siguranta la foc avizate de pompieri, iar constructiile si amenajarile subterane se incadreaza in nivelele de performanta prevazute de reglementarile tehnice in vigoare pentru siguranta la foc, cu respectarea prevederilor legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.”, a declarat pentru inTurda.ro, Maria Simona-Baciu, Director SC Turda Salina Durgau SA.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

decembrie, 2015
L Ma Mi J V S D
« Noi   Ian »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Mircea Irimie transmite un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, este sărbătorită în fiecare an în data de 3 decembrie. Această zi a fost...

Închide