inTurda.ro

Clarificări din partea Primăriei Turda privind tarifarea serviciilor de apă și canalizare

Clarificări din partea Primăriei Turda privind tarifarea serviciilor de apă și canalizare

Clarificări din partea Primăriei Turda privind tarifarea serviciilor de apă și canalizare
ianuarie 29
16:35 2016

Comunicat:

Clarificări privind tarifarea serviciilor de apă şi canalizare

urmare a apariţiilor în presa locală respectiv a solicitărilor primite din partea cetăţenilor Municipiului Turda

 

În ceea ce priveşte politica de tarifare a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, în continuare, dorim să precizăm poziţia oficială a autorităţii publice locale a Municipiului Turda.

Municipiul Turda prin Primar Tudor Ştefănie a fost singurul membru al A.D.I – Apa Văii Arieşului care a adoptat o hotărâre în sensul reducerii tarifului acestor servicii. În acest sens, a fost adoptată Hotărârea nr. 218/30.09.2014 având ca obiect revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Turda nr. 225/20.09.2013 privind reconfirmarea(ajustarea)tarifelor aferente furnizării serviciilor de apă şi canal, în cadrul ariei delegării A.D.I.- Apa Văii Arieşului.

Motivaţia principală a fost aceea că menţinerea unui tarif majorat nu se mai justifică atâta vreme cât operatorul de apă şi canalizare nu a respectat, în anul 2014, mecanismul instituţional creat în aria delegării, prin actualizarea planului de afaceri al operatorului, obligaţie expres stipulată în contractul de delegare.

Se poate afirma faptul că Municipiul Turda prin Primar nu s-a raliat poziţiei celorlalte UAT-uri din Apa Văii Arieşului, considerând că este nevoie de o abordare mai serioasă şi mai explicită a tarifării faţă de membrii comunităţii turdene.

În ceea ce priveşte comunicarea privind reducerea tarifului la apă şi canalizare din ultima perioadă, comunicare asumată de către conducerea operatorului acestor servicii, reducerea la care se face referire nu reprezintă altceva decât urmarea firească a aplicării prevederilor legale care reglementează reducerea TVA – ului la anumite servicii.

Practic, este vorba despre o concretizare a prevederilor Codului Fiscal şi nu de o iniţiativă personalizată a societăţii, făcută cu scopul de a reduce în mod real costurile serviciilor.

De asemenea, se impune a fi făcută următoarea menţiune: pentru desăvârşirea majorării tarifelor la apă şi canalizare este absolut necesar să existe un mandat expres din partea Consiliului Local al Municipiului Turda pentru împuternicirea Primarului de a vota în numele şi pe seama Municipiului această măsură.

În istoricul Hotărârilor de Consiliu Local al Municipiului Turda nu există un asemenea act administrativ, motiv pentru care majorarea invocată de prestatorul serviciilor de apă şi canalizare cu privire la Hotărârea A.V.A. este nejustificată, întrucât nu a avut aprobarea legală din partea Consiliului Local al Municipiului Turda sau a Primarului localităţii.

 

 

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

ianuarie, 2016
L Ma Mi J V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Luni se ia apa pe 8 străzi din Turda:

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 01.02.2016 între orele 13.30 – 17:00 în municipiul...

Închide