inTurda.ro

AUTOSTRADA Sebeş-Turda: Stadiul lucrărilor la sfârşitul lunii martie şi modificarea HG pentru exproprieri

AUTOSTRADA Sebeş-Turda: Stadiul lucrărilor la sfârşitul lunii martie şi modificarea HG pentru exproprieri

AUTOSTRADA Sebeş-Turda: Stadiul lucrărilor la sfârşitul lunii martie şi modificarea HG pentru exproprieri
martie 30
13:18 2016

Guvernul ar urma să aprobe miercuri modificarea HG privind declanşarea exproprierilor pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 4. Suma de 779 mii lei aferentă despăgubirilor va fi alocată prin bugetul Ministerului Transporturilor, din fonduri de coeziune. În ceea ce priveşte şantierul autostrăzii, potrivit datelor DRDP Cluj, la 21 martie, pe lotul 3 erau lucrările în teren cele mai avansate, în timp ce pe tronsoanele de început, de la Sebeş la Aiud, procentele sunt doar între 8şi 11%.

Reamintim că în 7 octombrie 2015, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului nr. 762/2015 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeș-Turda” – Lot 4.

În județul Alba sunt 349 imobile din totalul de 771 de pe amplasamentul suplimentar, situate pe raza comunelor Unirea și Miraslău.

Prin actul normativ aprobat se asigură suma de 779.000 de lei, destinată despăgubirilor celor 771 de imobile proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 1.261.695 metri pătrați.

Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre s-a aprobat amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică “Autostrada Sebeș-Turda” Lotul 4, situat pe raza localităților Unirea și Mirăslău din județul Alba, respectiv Moldovenești, Mihai Viteazu și Călărași din județul Cluj, precum și lista proprietarilor/ deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Strategia care a stat la baza proiectelor ce vor solicita finanţare în exerciţiul financiar 2014 – 2020 al Comisiei Europene:

Strategia care a stat la baza proiectelor ce vor solicita finanţare în exerciţiul financiar 2014 – 2020 al Comisiei Europene:...

Închide