inTurda.ro

SPAS TURDA: Campanie de prevenţie în rândul tinerilor

SPAS TURDA: Campanie de prevenţie în rândul tinerilor

SPAS TURDA: Campanie de prevenţie în rândul tinerilor
iunie 01
09:34 2016

Comunicat:

 

În cadrul Centrului comunitar de sănătate şi igienă Poiana a avut loc, în data de 31 mai 2016, o campanie de prevenţie, realizată în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii, în special în rândul tinerilor.

La această activitate preventivă au participat 20 de elevi cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani de la Şcoala profesională Poiana, cadre didactice, doamna Silvasan Daniela, asistent medical PL/principal în cadrul Serviciului Creşe şi Cabinete medicale şcolare, doamna Tar Erika, asistent medical la Dispensarul TBC a Spitalului municipal Turda, personalul angajat al Centrului comunitar de sănătate şi igienă Poiana.

S-au prezentat alături de avertismente referitoare la riscurile consumului de tutun asupra sănătăţii, informaţii legate de substanţele toxice conţinute de acestea şi date statistice ale OMS potrivit căruia consumul de tutun duce la decesul a aproximativ 6.000.000 de persoane în fiecare an, fumatul fiind responsabil de numeroase forme de cancer, de boli cardiovasculare sau pulmonare, cât şi de alte afecţiuni asociate. (www.cancer.org).

Participanţii şi organizatorii acestei campanii de prevenţie consideră că este necesar ca la nivel local să se desfăşoare activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar şi în comunitate.

 

Serviciul Public de Asistenţă Socială Turda

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cupa Salina Turda la Inot – editia 3, o editie de succes cu recorduri ale micilor inotatori

  La editia cu numarul 3 a Cupei Salina Turda care s-a desfasurat sambata si duminica, 28-29 mai 2016, la...

Închide