inTurda.ro

Spectacolul Aftertaste ajunge pentru prima dată la Cluj

Spectacolul Aftertaste ajunge pentru prima dată la Cluj

Spectacolul Aftertaste ajunge pentru prima dată la Cluj
septembrie 14
09:36 2016

Vineri, 16 septembrie, ora 20:00 spectacolul Aftertaste ajunge pentru prima oară la Cluj-Napoca. După spectacol, Kroot Juurak v-a pregătit un lecture-performance cu un caracter de stand-up tragi-comic. Vineri seara se lasă cu dans și discuții. Ne vedem la Reactor, str. Petofi Sandor, nr. 4, Cluj-Napoca.


0003 | AFTERTASTE Performance

Descompune o secundă din viața ta în nanosecunde. Lasă-ți gândurile suspendate în spațiu și timp să călătorească în direcții aleatorii, cu viteze diferite.

Aftertaste are ca punct de pornire mărturisirile unor persoane sinestezice, cu diferite forme de autism și copii transgender. Într-un univers al senzațiilor duse la extrem și al întrebărilor simple care nu-și găsesc răspuns performerii trasformă informația cu corpul lor dând naștere la o realitate credibilă, dar care se derulează pe alte coordonate.

Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat. Două dansatoare într-o supra-realitate guvernată de reguli aleatorii se depersonalizează, lăsând memoria colectivă să circule înainte și înapoi, una către alta și amândouă către aparatele de captat sunet. Informația este generată și transformată la infinit. Ca să reușească să vadă lumea, trebuie să oprească lumea.

Aftertaste a avut premiera în eXplore festival în 2015 și are la bază colaborarea dintre coregraful Simona Deaconescu și dramaturgul vienez Krõõt Juurak. Spectacolul propune un multivers sonor în care sunetul este alterat la infinit și prelucrat live. Aftertaste este un performance dedicat spațiilor neconvenționale în care publicul are libertatea de a alege perspectiva din care privește spectacolul, într-o atmosferă intimă în care tensiunea fluctuează în mod constant.

https://vimeo.com/159708128
http://www.tangajdance.com/

Coregrafie: Simona Deaconescu
Suport dramaturgic: Krõõt Juurak
Compoziție vizuală: Carmen Tofeni
Sound design: Denis Bolborea
Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon

Producător: Tangaj Dance Collective
Co-producători: WASP – Working Art Space and Production, Asociația 4 Culture
Durata: 40’

Related Articles

Citește articolul precedent:
Festivalul „Teatru pe Drumul Sării”, ediția a V-a, are loc în perioada 12-16 octombrie 2016

Festivalul de Teatru și Arte Performative „Teatru pe Drumul Sării” a ajuns la cea de-a cincea ediție! Anul acesta, evenimentul...

Închide