inTurda.ro

Concluziile grupului de consilieri locali PNL după ședința din 29 septembrie

 Breaking News

Concluziile grupului de consilieri locali PNL după ședința din 29 septembrie

Concluziile grupului de consilieri locali PNL după ședința din 29 septembrie
septembrie 30
07:35 2016

Comunicat – PNL Turda: În loc de concluzii

Ultimele zile au marcat o efervescență sporită a dezbaterilor publice pe tema Proiectului propus de primarul Cristian Matei prin care Primăria va acoperi din bugetul local datoriile la plata utilităților acumulate de persoanele care beneficiază de locuințe sociale. Proiectul a fost aprobat în ședința ordinară de astăzi, 29 septembrie 2016, de 13 dintre cei 19 consilieri locali prezenți (o listă cu numele, partidul și votul exercitat este prezentată la finalul acestui articol) în pofida evidentei opinii a multor cetățeni ai municipiului care s-au pronunțat împotriva acestei măsuri pe diverse canale de comunicare. Pentru că Grupul Consilierilor Locali PNL Turda își asumă responsabilitatea de a fi generat această efervescență prin lansarea unui sondaj și a unei petiții on-line pe această temă și prezentarea publică a opiniilor, trebuie să ne asumăm și rolul de a trage câteva concluzii:

  1. Exercițiul invitării cetățenilor la dezbatere publică dă rezultate și ne propunem să repetăm această experiență de fiecare dată când subiecte relevante pentru comunitatea turdeană se vor afla pe agenda Consiliului Local. Chiar dacă o parte a presei locale a etichetat demersurile noastre drept ”scandal” noi credem că opinia cetățenilor este importantă și mobilizarea lor în vederea participării civice este un exercițiu benefic pentru întreaga comunitate turdeană.
  2. Sunt situații în care disciplina de partid este necesară. Sunt însă și situații, cum a fost aceasta, în care disciplina de partid trebuie trecută prin filtrul conștiinței, corectitudinii și principiilor. Lucru pe care unii dintre consilierii locali nu au avut tăria să o facă. Ceea ce subliniază cu atât mai mult meritul celor care au reușit. Și evidențiază și mai mult meritul celor care au reușit să aducă disciplina de partid la nivelul conștiinței, corectitudinii și principiilor.
  3. Invocarea trecutului rămâne scuza fundamentală a partidului aflat acum la conducerea orașului. Încercarea de a contracara dezbaterea lansată de consilierii liberali a fost hrănită cu exemple ale unor măsuri mai mult sau mai puțin similare luate de fosta conducere. PNL Turda a fost sancționat de electorat la alegerile din iunie 2016. Ca atare, dezgroparea trecutului nu își mai are rostul, decât dacă scopul este să învățăm din greșelile trecutului. PNL Turda a demonstrat că vrea și poate să învețe, spre deosebire de alții care nu fac altceva decât să perpetueze în greșeală. PNL Turda își reconstruiește acum relația cu cetățenii, care rămân singurii săi aliați în activitatea pe care o desfășoară prin intermediul consilierilor locali.
  4. Problema beneficiarilor de locuințe sociale este departe de a se fi rezolvat prin votul de astăzi, de aceea consilierii liberali vor continua demersurile pentru a identifica potențiale soluții care să abordeze cauzele acestei probleme și să ducă la soluții viabile pe termen lung. Nu resimțim aprobarea proiectului ca pe o înfrângere, ci dimpotrivă, considerăm o victorie modul în care am reușit să mobilizăm cetățenii și alți actori din comunitate să ia poziție publică pe acest subiect. Este un semn al unei normalități democratice pe care ne dorim să o vedem cât mai des la nivelul comunității turdene.

Situația votului cu privire la Proiectul de Hotărâre privind acoperirea datoriilor cu utilitățile ale beneficiarilor de locuințe sociale:

Consilieri locali care au votat ”PENTRU” aprobarea proiectului:

CRIŞAN SORINA-MIHAELA                   PSD
 NĂSTASE PAUL                                   PSD
 PÎRLEA DANIELA                                        PSD
 ROŞ NICOLAE                           PSD
 SĂLĂGEAN ARON-ADRIAN                          PSD
 STĂNILĂ OVIDIU-SEBASTIAN                             PSD
ANCA DORU-PAUL-IOAN  PRM
MOLDOVAN EMIL                      PMP
 NAP ADRIAN                  PMP
 ZOLTAN RADU-COSMIN                      PMP
BOGDANFFY GABOR-NORBERT UDMR
CSEP LEYLLA                         UDMR
SĂRMĂŞAN MARIUS-ADRIAN ALDE

 

Consilieri locali care au votat ”ÎMPOTRIVA” aprobării proiectului:

RITER MARIUS                    PNL
RIGMAN CIPRIAN-DORU                                       PNL
FELEZEU CRISTIAN GEORGE                                     PNL
CORDIŞ LUCIAN       PNL
MICU OVIDIU DOREL ALDE

Consilieri locali care s-au abținut de la vot:

COJOCARU IGOR PNL

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

septembrie, 2016
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Mâine are loc evenimentul ,,Gândesc Verde – Gândesc Curat”!

Cu bucurie, vă așteptăm mâine, începând cu ora 09.00, să luați parte la evenimentul.,,Gândesc Verde - Gândesc Curat”, o amplă...

Închide