inTurda.ro

T9 către Primarul Turzii, Matei Cristian: ” Nu e obligația noastră să venim cu soluții, nu facem parte din executivul turdean.”

T9 către Primarul Turzii, Matei Cristian: ” Nu e obligația noastră să venim cu soluții, nu facem parte din executivul turdean.”

T9 către Primarul Turzii, Matei Cristian: ” Nu e obligația noastră să venim cu soluții, nu facem parte din executivul turdean.”
septembrie 30
18:50 2016

D-le primar Matei, v-ați enervat la ședința CL de joi. Ați acuzat “societățile civile care au activitate, fără argumente” (minutul 16:20 ) și ne-ați acuzat că nu venim cu soluții. Nu e obligația noastră să venim cu soluții, nu facem parte din executivul turdean. Noi nu suntem plătiți din bani publici, avem o activitate pe care ne-o finanțăm singuri, și ne dorim binele orașului. De-asta luăm atitudine vizavi de derapajele mediului politic și ne permitem să facem unele comentarii, în interesul TUTUROR turdenilor. Luați-le ca și sfaturi sau “soluții”, dacă vreți:

– Nu mai amintiți niciodată de “greaua moștenire”. Ați știut foarte bine dinainte să candidați în ce situație e Turda. Dacă v-ați asumat poziția de Primar al Turzii, acceptați lucrurile așa cum sunt, cu bune și cu rele. Încercați să priviți spre viitor, nu în trecut. Dacă descoperiți ilegalități prin Primărie dați-le publicității, faceți un audit financiar extern al anilor trecuți, sesizați autoritățile competente unde e cazul și mergem mai departe. Bazați-vă pe oameni care pot trage orașul ăsta în sus, nu pe cei care stau cu mâna întinsă după ajutoare. Încurajați firmele să vină la Turda, aveți grijă de familiile tinere (altfel pleacă la Cluj), asfaltați străzi, enervați-vă pe Prival că nu ridică gunoaiele din cartiere, nu pe Asociația T9 că vă mai ceartă din când în când.

– Fiți primarul TUTUROR turdenilor. Nu puteți da marțea un comunicat spunând “termenul de plată pentru obligațiile fiscale aferente semestrului II, constând în impozite și taxe locale, este 30.09.2016. După această dată se vor percepe majorări în cotă de 1% pe lună sau fracțiune de lună” iar joia sa emiteți o hotărâre prin care plătiți de la buget facturile restante ale “asistaților sociali”. Ori taxați TOȚI turdenii cu 1% la restanțe, ori le plătiți la toți facturile. Dacă vreunor familii cu mulți copii nu le ajung banii, încercați să le măriți ajutorul social, dar nu le plătiți nicio factură.

– Daca îi certați pe consilierii liberali că nu au spus nimic timp de atâția ani în Consiliul Local, mai uitați-vă odată la înregistrarea video a ședinței de joi. Veți observa cât de tăcuți și timorați au fost consilierii PSD, abia au deschis gura. Exact același comportament pe care l-au avut liberalii în mandatul dlui Ștefănie. Dați-le consilierilor dvs libertatea să voteze așa cum le dictează propria conștiință, unanimitatea nu a dus niciodată la progres.

Și o ultimă remarcă: citiți ce spun oamenii pe rețelele sociale.

Turdenii au prins curaj, spun ce gândesc.

Asociația T9.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Eckerle Automotive organizează interviuri de angajare la sediul CCOFM Turda

ECKERLE AUTOMOTIVE SRL Cluj-Napoca caută: OPERATOARE pentru asamblarea de componente electrice. Compania Eckerle Automotive SRL face parte dintr-un grup german cu prezență internațională...

Închide