inTurda.ro

Din nou probleme la Autostrada Sebeș-Turda. Termenul de finalizare a fost prelungit cu 600 de zile!

 Breaking News

Din nou probleme la Autostrada Sebeș-Turda. Termenul de finalizare a fost prelungit cu 600 de zile!

Din nou probleme la Autostrada Sebeș-Turda. Termenul de finalizare a fost prelungit cu 600 de zile!
ianuarie 19
10:55 2017

Autostrada Turda-Sebeș din nou în atenția tuturor, așa cum ne-am obișnuit deja cu problemele de pe acestautostrada transilvania segment de drum! Inițial, constructorul autostrăzii a avut la dispoziție nu mai puțin de 22 de luni pentru construirea celor 16 kilometri de autostradă ai lotului 4 dintre Sebeș și Turda, practic autostrada trebuia sa fie finalizată în 20 martie 2016!

Cel mai recent anunț, care cu siguranță supără pe toți conducătorii auto este faptul că firma austriacă PORR va beneficia de o prelungire a termenului de 600 de zile, dar și de o plată suplimentară de 32 milioane de lei. Aceasta se va adăuga celor 470 milioane lei care vor fi primiți de PORR pentru lucrări, conform valorii inițiale a contractului. Inițial acesta prevedea un termen de patru luni pentru proiectare și 18 luni pentru construcție, adică mai puțin decât prelungirea acordată zilele trecute de adjudecătorul Florin Niculescu.

Contractele FIDIC sub umbrela cărora se construiește și lotul 4 Sebeș Turda prevăd că în prima fază disputele dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și constructori sunt judecate de un inginer adjudecător care trebuie să fie acreditat de FIDIC (federația internațională a inginerilor consultanți) și care trebuie să dea dovadă de imparțialitate desăvârșită între cele două părți.

După cei trei ani de la începerea lucrărilor, constructorul (PORR) a ajuns la un stadiul de execuție de doar 60%. Decizia de prelungire a termenului de execuție cu nu mai puțin de 600 de zile, deci cu un termen mai mare chiar decât contractul inițial, fac juriștii și inginerii de drumuri să se îndoiască în ceea ce privește echidistanța și obiectivitatea acestor adjudecatori care se substituie legii române, informeaza digi24.ro .

Întârzierile de la lotul 4 Sebeș-Turda ar fi cauzate de firma PORR. Potrivit situației oficialie publicate la jumătatea lunii trecute, la capitolul probleme figurează obținerea autorizațiilor de construcție in zona lacului Stejărel și pentru rețelele de utilități.

Lucrările au fost începute în 20 aprilie 2014 și trebuiau terminate la data de 20 martie 2016. Proiectul, finanțat din fonduri UE, a fost fazat urmând deci să fie încheiat în perioada 2007-2013, cum se stabilise inițial, ci în intervalul 2014-2020.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Se fac angajări la fabrica Prestige din Câmpia Turzii

Fabrica de canapele și saltele din Câmpia Turzii, Prestige Transilvania SRL, organizează preselecție  în vederea angajării pentru următoarele posturi: 1.    ...

Închide