inTurda.ro

Belgienii de la Sonaca s-au asociat cu Novae Aerospace România și construiesc încă o fabrică de componente aeronautice lângă Turda

 Breaking News

Belgienii de la Sonaca s-au asociat cu Novae Aerospace România și construiesc încă o fabrică de componente aeronautice lângă Turda

Belgienii de la Sonaca s-au asociat cu Novae Aerospace România și construiesc încă o fabrică de componente aeronautice lângă Turda
martie 08
09:57 2017

A doua fabrică de componente pentru avioane se va construi lângă Turda! Belgienii de la Sonaca s-au asociat cu Novae Aerospace România și construiesc încă o fabrică de componente aeronautice lângă Turda. Investiția inițială propusă se ridică la suma de 18.000.000 Euro, iar oficialii companiei promit că fabrica va fi operațională în acest an!

Sonaca Aerospace Transilvania a finalizat constructia noii fabrici de componente de avioane de lângă Turda, localitatea Moldovenesti și o vor inaugura în data de 10 martie 2017. Cu o suprafata totala de 20.000 de metri patrati, fabrica a costat peste 15 de milioane de euro si va asigura locuri de munca pentru un numar de 200-250 de angajati in momentul in care va ajunge la capacitate maxima.

Pe langa investitia de la Moldovenesti, pe parcursul anului 2017 vor mai fi investiti 18 milioane de euro in realizarea unei a doua fabrici in aceeasi localitate. Aceasta va apartine firmei Aero Formying Transilvania, cu sediul in Bucuresti, infiintata in august 2016. Aero Formying Transilvania este o asociere intre belgienii de la Sonaca, care detin 60% din actiunile companiei, si Novae Aerospace, care detin restul de 40%.

Cei de la Novae Aerospace Romania au mai investit in Romania, si anume la Ghimbav-Brasov, unde realizeaza constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice pentru elicoptere.

La viitoarea fabrică din Moldovenesti Aero Formying Transilvania va produce piese metalice care vor fi utilizate la subansamblurile fuselajelor si aripilor ce vor fi realizate de cei de la Sonaca.

Compania Sonaca detine mai multe fabrici in lume, in tari precum Belgia, Canada, China si acum si in Romania, totalizand un numar de 2400 de angajati, care realizeaza piese de avioane pentru Airbus, Boeing, Embraer, Dassault si Bombardier, atat pentru aviatia civila, cat si pentru cea militara.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

martie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cel mai mare eveniment caritabil organizat in aer liber la Campia Turzii. Vezi aici mai multe detalii:

Asociația Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii vă invită să participați la Evenimentul Umanitar Chefs for...

Închide