inTurda.ro

90 milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului balneo din Romania!

90 milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului balneo din Romania!

90 milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului balneo din Romania!
martie 09
13:19 2017

Statiunile balneoclimaterice din Romania trebuie promovate ca destinatii de interes major pentru cetatenii tuturor tarilor europene, iar alocarea financiara de 90 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru perioada 2014 – 2020, poate dezvolta acest sector,potrivit unei informari a Ministerului Turismului transmisa cu ocazia Targului International de Turism de la Berlin, ce are loc in perioada 8 – 12 martie.

„Ministerul Turismului si-a propus promovarea statiunilor balneoclimaterice din Romania ca destinatii turistice de interes major pentru cetatenii tuturor tarilor europene, atat pentru relaxare, cat si pentru tratament sau recuperare medicala. Desi Romania are numeroase statiuni in care turistii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale si termale, namoluri terapeutice, saline etc.), numarul cetatenilor straini care le aleg sa-si petreaca vacantele sau sa faca tratamente si recuperare medicala este destul de mic”, noteaza trimisul special al Agerpres, Daniel Badea.

„Programele de finantare discutate sunt Planul Juncker, in cadrul caruia Romaniei i-au fost alocate circa 10 miliarde de euro, si fondurile de care beneficiaza Romania de la Uniunea Europeana, asumate pentru dezvoltarea sectorului balneo, in cuantum de 90 milioane de euro. Ministerul Turismului se implica activ din acest punct de vedere pentru identificarea oportunitatilor de investitii”, precizeaza sursa citata.

Pe plan extern, ministrul roman al Turismului va initia demersuri pe langa institutiile Uniunii Europene, in vederea aducerii la un numitor comun a standardelor de calitate impuse in domeniul turismului, astfel incat sa nu existe diferente majore de abordare intre state a problemei deconturilor de catre asiguratorii de sanatate.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

martie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Domeniul Public Turda scoate la concurs mai multe posturi vacante:

Societatea Domeniul Public Turda SA scoate la concurs urmatoarele posturi: Masinist pentru masini de terasament; Mecanic auto; Conducator auto categoria B...

Închide