inTurda.ro

Our Way to Cuba II – expoziție de fotografie Gina Buliga și Bogdan Comănescu, powered by Nikon la Salina Turda

Our Way to Cuba II – expoziție de fotografie Gina Buliga și Bogdan Comănescu, powered by Nikon la Salina Turda

Our Way to Cuba II – expoziție de fotografie Gina Buliga și Bogdan Comănescu, powered by Nikon la Salina Turda
martie 09
15:05 2017

Dacă în 2015 am avut ocazia să vedem expoziția „Our Way to Cuba” atât la Cluj Napoca, în cadrul Photo România Festival, cât și la F64 sau în cadrul Bucharest Photo Week 2015, anul acesta povestea continuă pe simeze cu „Our Way to Cuba II” la Galeria PhotoRomania din Salina Turda

Gina Buliga și Bogdan Comănescu ne-au pregătit noi povești cubaneze, dintr-o altă tură fotografică pe care au realizat-o acolo.

Cuba, oficial Republica Cuba, este o țară insulară din nordul Americii Centrale, situată pe cea mai mare insulă din Antile. Denumirea „Cuba” provine din limba taino și, deși semnificația exactă nu este clară, aceasta poate fi tradusă ca „teren fertil” (cubao) sau ca „loc minunat” (coabana). Se mai crede și că numele „Cuba” a fost dat de Cristofor Columb, după orașul Cuba din districtul Beja din Portugalia.

Consumerismul își spune cuvântul, contrastele se adâncesc, imaginile din expoziție continuă totuși să se concentreze pe magia locului și ceea ce vizual e încă atât de puternic: diminețile din Havana, mașinile caracteristice, oameni și expresii, culori și viață vibrantă.

„Cel mai mult mă bucur că pot transmite mai departe prin fotografie ceea ce trăiesc în fiecare zi. Este minunat și mă bucur de tot ce se întâmplă în jurul meu și sunt fericită că drumul meu nu mai are o destinație clară, am doar o direcție după care mă ghidez, e un haos atât de fain și, totuși, e armonie. Așa am descoperit și Cuba, un loc în care ajungi și din acel moment știi cu siguranță că te vei întoarce acolo. Iar revenirea a fost și mai emoționantă, duceam dorul locurilor, al atmosferei și al oamenilor și cred că veți observa asta și în expoziția noastră.” , a declarat Gina Buliga.

„Nu am o definiție exactă a stilului meu fotografic, direcția este spre fotografie documentară, deși folosesc elemente de portret, peisaj și fotografie de stradă. Îmi place mult să călătoresc, nu atât pentru arhitectură, monumente sau alte atracții, ci pentru oamenii de diferite culturi. Lucrez mult pe partea umană, cum ar fi portrete și fotoreportaj, încerc să transmit prin fotografie mai cu seamă poveștile oamenilor și să le descriu lumea. Îmi place să întâlnesc oamenii în viața lor de zi cu zi, firească, să ajung să îi cunosc, să le aflu bucuriile și necazurile, să le descopăr filosofia de viață. Multe din fotografiile mele reprezintă și experiențele pe care le-am trăit eu, experiențe care devin fragmente din viața mea.”, a spus Bogdan Comănescu.

Parteneri Galeria Photo Romania FestivalSalina Turda Durgău – pagină oficialăCEWE FOTOCARTE

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

martie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
SC Electroceramica SA angajeaza sef de schimb:

SC Electroceramica SA angajeaza sef schimb. Cerinte:  - absolvent invatamant superior tehnic (inginer mecanic/inginer chimist) - experienta min 3 ani...

Închide