inTurda.ro

Impreună pentru Tiberiu: Semimaraton de înot – TURDA, ediția I, 18 martie 2017

Impreună pentru Tiberiu: Semimaraton de înot – TURDA, ediția I, 18 martie 2017

Impreună pentru Tiberiu: Semimaraton de înot – TURDA, ediția I, 18 martie 2017
martie 17
14:51 2017

Sportul si miscarea sunt activitati recomandate oricarei persoane, indiferent de varsta. Insa una dintre categoriile pentru care ar trebui sa prezinte interes maxim o reprezinta copiii.

Sportul imbunatateste calitatea vietii acestora si ii disciplineaza inca de la varste fragede. Copilul isi formeaza un grup de prieteni cu interese si valori comune. Sportul reduce sansele ca acestia sa dezvolte obiceiuri periculoase, precum fumatul sau consumul de alcool. De asemenea, copiii ce practica sporturi inteleg mult mai usor ce inseamna sa castigi sau sa pierzi si faptul ca pentru a castiga trebuie sa muncesti din greu alaturi  membrii echipei. De aceea, mai tarziu in viata, se vor integra mult mai usor si vor face tot posibilul pentru a fi cei mai buni.

Sportul dezvolta capacitatile mentale, gandirea strategica si cea matematica. E distractiv si amuzant, ne ocupa timpul si cum spune proverbul “Mens sana in corpore sano” prezinta beneficii multiple pentru corp si minte.

Rotary Club Campia Turzii sustine performanta! Performanta este intr-o legatura directa cu munca. Nimeni nu poate atinge performanta maxima fara a depunde efort si fara a indrazni sa aiba vise mari pe care sa-si doreasca sa le indeplineasca. Ca sa realizam ceea ce ne-am propus trebuie sa facem progrese în fiecare zi pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Sunt de parere ca toata lumea ar trebui sa aiba un scop sau un vis pe care sa-si doreasca sa il indeplineasca pentru a beneficia de o viata fara incertitudini si de aceea noi Rotary Club Campia Turzii vom fi alaturi de voi pentru sustinerea performantei !

Si prima performanta resimtita de noi toti este solidaritatea de care ati dat dovada in privinta lui Tiberiu Suciu. Solidaritatea este un sentiment care izvoraste din bunatate si credinta. Alaturi dimpreuna pentru tiberiue gandurile noastre bune , de rugaciunile noastre , un ajutor financiar, oricat de mic poate schimba lucrurile in bine pentru el si pentru familia lui. Familia ofera stabilitate, confort si siguranta.    Familia nu se castiga, ea se construieste… asa ca haideti cu totii pentru un timp sa fim alaturi de Tiberiu , sa fim parte din familia lui.

Rotary Club Campia Turzii a initiat, dezvoltat si sprijinit financiar o serie de proiecte, toate in folosul comunitatii. Si de aceasta data, in parteneriat cu Clubul Sportiv Delfinii Turda si Salina Turda Durgau vom fi alaturi de Tiberiu Suciu in lupta pentru viata. Va asteptam sambata 18 martie 2017 , in numar cat mai mare sa descoperim beneficiile inotului asupra sanatatii si impreuna sa punem mana de la mana pentru ai acorda lui Tiberiu ajutor. Sa refacem rezervele de sensibilitate si sa fim acolo , prezenti, pregatiti sa oferim ajutor si sa intindem mana oricui are nevoie.

Va multumesc si va doresc multa sanatate!

 

Doru CHIPER

Presedinte RC Campia Turzii

2016-2017 

Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca diagnosticat cu leucemie! Haideți să-l salvăm pe Tiberiu

Suciu Viorel Tiberiu, în vârstă de 27 de ani, este un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca născut în Câmpia Turzii. Acesta a urmat cursurile Facultăţii de Construcţii Civile, după care, la fel ca oricare tânăr, şi-a căutat un loc de muncă şi şi-a făcut planuri de viitor.

Acesta s-a angajat la Gameloft România şi era pregătit să se pună singur pe picioare. Din păcate, în cursul anului trecut Tiberiu a primit o veste grea de la medicii clujeni: a fost diagnosticat cu leucemie.

Boala a debutat cu o ușoară tuse și început de răgușeală. A urmat un tratament cu antibiotice timp de două săptămâni, prescris de medicul de familie. După cele două săptămâni starea de sănătate s-a agravat și a fost trimis de medicul de familie la Medicală I – secția ORL din Cluj.

După un consult de specialitate a fost trimis să-și facă o radiografie toracică și un C.T care a evidențiat o tumoare de aproximativ 20 cm în zona toracică și ganglioni limfatici măriți care i-au afectat corzile vocale.

În urma rezultatelor a fost internat la Chirurgie Toracică unde i-au fost făcute alte analize punându-i-se diagnosticul de LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ TIP T, MENINGITĂ BLASTICĂ.

În urma diagnosticului a fost trimis la Spitalul Oncologic secția Hematologie unde este internat și în prezent urmând tratament de specialitate.

După discuţiile avute cu medicul curant, dr. Delia Dima s-a ajuns la concluzia că pentru a se vindeca va fi nevoie de un transplant de măduvă. Nefiind compatibil cu fratele lui, intervenția medicală ar costa aproximativ 100.000 euro.

Transplantul ar urma să se facă la Spitalul ,,Casa Sollievo Della Sofferenta San Giovanni” Rotondo Italia, localitate situată lângă Bari.

Până la transplantul de măduvă, Tiberiu face sesiuni de chimioterape şi citostatice la Cluj. După cinci astfel de şedinţe, starea lui Tiberiu s-a îmbunătăţit, deoarece medicii nu i-au mai găsit în coloana celulele mature. Dacă totul merge bine acesta se va putea interna în Italia pentru respectiva intervenţie.

Familia lui Tiberiu a strâns deja aproape jumătate din suma necesară, însă are nevoie, în continuare, de ajutorul dumneavoastră pentru a plăti intervenţia care costă 100.000 de euro.

Donațiile se pot face pe numele Suciu Viorel Tiberiu în contul RO15BTRL05101201L26363XX deschis la Banca Transilvania.

Sursa: https://cluju.ro/absolvent-al-universitatii-tehnice-din-cluj-napoca-diagnosticat-cu-leucemie-haideti-sa-l-salvam-pe-tiberiu/

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Reuniune culturală la Câmpia Turzii – ”Ne bate primăvara-n inimi…”

REUNIUNE CULTURALĂ: ”NE BATE PRIMĂVARA-N INIMI...”  Societatea Culturală Câmpia Turzii 775, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii,...

Închide