inTurda.ro

VIDEO/Foto: Proiect educațional în mina Rudolf din Salina Turda – „Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national”

VIDEO/Foto: Proiect educațional în mina Rudolf din Salina Turda – „Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national”

VIDEO/Foto: Proiect educațional în mina Rudolf din Salina Turda – „Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national”
martie 23
18:11 2017

 In perioada 20 – 24.03.2017 Fundatia COLLEGIUM XXI Bucuresti deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane – Inspectoratul de politie judetean CLUJ, proiectul educational „Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national”, proiect aflat la a patra editie.

   Pe baza parteneriatului institutional existent intre I.P.J. Cluj – Politia mun. Turda, Primaria mun. Turda si Salina Turda, astăzi, 23 martie 2017, in Amfiteatrul Salinei Turda, a avut loc o intalnire intre ofiterii de politie specializati in recuperarea bunurilor culturale mobile de la nivelul I.P.J. CLuj – Serviciul de investigatii criminale si aprox. 100 de elevi si cadre didactice ale Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din Turda, beneficiari ai proiectului, ocazie cu care a fost prezentata activitatea politiei clujene in domeniul recuperarii bunurilor culturale mobile apartinand patrimoniului cultural national. Elevii au fost informati cu privire la tezaurul cultural national in sensul cunoasterii si protejarii valorilor acestuia, importanta cooperarii dintre membrii societatii civile si autoritati in vederea diminuarii fenomenului infractional in acest domeniu, ocazie cu care au fost prezentate cazuri concrete instrumentate de catre lucratorii de politie specializati in domeniul combaterii faptelor ce aduc atingere patrimoniului cultural national mobil.

    De asemenea, Anamaria Alexandra Trifan și Antonia Sibiana, studente în cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Facultatea de Istorie si Filosofie, Departamentul de Istorie contemporana si relatii internationale, foste abslovente ale Liceului Teoretic ”Liviu Rebreanu”, au prezentat participantilor atat activitatea Fundatiei Collegium XXI Bucuresti in domeniul protejarii patrimoniului national, cat si activitatea lor ca voluntari in proiecte initiate la nivelul judetului Cluj, de catre Fundatia culturala Carpatica Cluj-Napoca pentru inventarearea, fotografierea si promovarea patrimoniului construit, mai exact bisericile din lemn monument istoric de pe raza judetului Cluj, actiune demarata incepand cu primavara anului 2016.

    Elevii si profesorii participanti in cadrul acestui proiect au primit diplome si materiale promotionale oferite de catre Fundatia Collegium XXI Bucuresti si Inspectoratul general al Politiei Romane, prin intermediul ofiterilor prezenti la activitate.

Dupa finalizarea activitatii de la Salina Turda, participantii s-au deplasat la sediul Muzeului de Istorie Turda, partener in proiect. Aceștia au discutat despre importanta anuntarii si predarii descoperirilor arheologice evidentiate intamplator, rolul si importanta acestui tip de descoperiri in reconstituirea patrimoniului cultural national si, implicit in reconstituirea trecutului nostru identitar national.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

martie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Skill-UP Conferences – Seminar de informare ,,Finanțări nerambursabile pentru afacerea ta!’’

COMUNICAT DE PRESĂ  - Skill-UP Conferences - Seminar de informare ,,Finanțări nerambursabile pentru afacerea ta!’’ Prezentarea programului ,,START-UP NATION –...

Închide