inTurda.ro

VIDEO – Stadiul lucrărilor pe autostrada Sebeș-Turda

 Breaking News

VIDEO – Stadiul lucrărilor pe autostrada Sebeș-Turda

VIDEO – Stadiul lucrărilor pe autostrada Sebeș-Turda
mai 03
09:07 2017

Asociaţia Pro Infrastructura continuă să monitorizeze lucrările de pe loturile Autostrăzii Turda-Sebeș. Mai jos puteți vedea filmările aeriene de primăvară, menite să prezinte stadiul lucrărilor pe loturile autostrăzii A10.

Detalii despre lotul 1 din autostrada A10 Sebeș-Turda, între Sebeș (conexiune cu autostrada A1 printr-un nod de mare viteză) și Alba Iulia Nord. Acest lot este construit de Impresa Pizzarotti.

Din păcate, așa cum se vede foarte clar din filmarea aeriană, acest lot are întârzierea – în punctele critice precum podul peste Mureș, nodul Alba Iulia Nord, portiuni ne-expropriate și avizarea proiectului tehnicpentru nodul Sebeș dintre A10 și A1 – cea mai mare dintre toate cele patru segmente ale autostrăzii A10. Realist vorbind, abia în anul 2019 vom putea circula pe acest lot!

Încă sunt probleme de ordin birocratic de rezolvat, iar constructorul are foarte mult de muncă la structuri – pod peste Mureș, numeroase pasaje, trei noduri rutiere, unul dintre ele, la Sebeș, de mare viteza, foarte complicat și cu pasaje lungi și dificil de executat (unele sub trafic pentru a conecta A10 de A1, DN1 și DN7).

Solicităm constructorului și autorităților să facă tot ce este necesar (birocratic și tehnic) pentru a rezolva problemele numeroase de pe acest lot, mai ales în contextul în care restul loturilor autostrăzii A10 vor fi date în folosință anul acesta (loturile 3 și 4) și în 2018 (lotul 2), atrăgând trafic suplimentar.

Stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, mai precis între Alba Iulia Nord și Aiud Sud, lot construit de asocierea Aktor-Euroconstruct:

Din păcate, așa cum se poate vedea din filmare, lucrările sunt mult întârziate la mai bine de un an și jumătate după emiterea primei autorizații de construire. Deși rezultatele de până acum au câteva scuze tehnice (pe acest lot sunt mari probleme cu infiltrațiile de apă, de exemplu), totuși credem că asocierea Aktor-Euroconstruct se poate mobiliza mai puternic și trebuie să mențină un ritm alert pentru a avea șanse ca acest lot să fie deschis traficului la final de 2018.

În ritmul actual, există riscul să ajungem cu acest lot tocmai în 2019! Cerem respectuos constructorului (cât și celorlalți „actori”, consultantul și autoritățile române) să mărească nivelul de mobilizare și să se asigure de aspectele birocratice pentru a deschide lotul în 2018, cel puțin porțiunea dintre Aiud Sud (limita cu lotul 3) și nod Teiuș. Orice km nou de autostradă salvează vieți!

Lotul 3 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între localitățile Decea și Aiud este cel mai avansat dintre toate cele patru din care este compusă autostrada A10 și are, prin urmare, cele mai mari șanse să fie gata în luna septembrie 2017.

Din pacate, fără lotul 4 (Decea-Turda), acest segment de autostradă nu va avea un impact foarte mare asupra traficului. Pentru a fi gata în acest an, pe lotul 4 trebuie să fie rezolvate o serie de probleme în cel mai scurt timp pentru a putea circula pe A10 între Turda (A3) și Aiud în toamna acestui an!

Reprezentantii asociatiei au precizat ca vor urmării cu atenție acest lot în următoarele luni, perioada de vară fiind critică pentru acest proiect, date fiind numeroasele zone cu puternice infiltrații de apă.



Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Rezultate extraordinare pentru delfinii turdeni la Cupa Hyperion Brasov

Clubul Sportiv Delfinii Turda a participat în data de 28 aprilie 2017 la Cupa Hyperion Brasov, competiție aflată la prima...

Închide