inTurda.ro

VIDEO – Interviu cu Simona Baciu, director Salina Turda. Vezi ce record s-a stabilit anul acesta și care sunt planurile de dezvoltare pentru acest an

 Breaking News

VIDEO – Interviu cu Simona Baciu, director Salina Turda. Vezi ce record s-a stabilit anul acesta și care sunt planurile de dezvoltare pentru acest an

VIDEO – Interviu cu Simona Baciu, director Salina Turda. Vezi ce record s-a stabilit anul acesta și care sunt planurile de dezvoltare pentru acest an
mai 17
10:44 2017

În această săptămână am stat de vorbă cu doamna Simona Baciu, Director General – SC Turda Salina Durgău SA, în cadrul unui interviu. Am discutat despre promovarea Salinei și a celorlalte obiective aflate în administratea societății, profitul Salinei Turda și despre proiectele de dezvoltare ale ”Celui mai frumos loc subteran din lume”: SALINA TURDA.

În ultimii ani Salina Turda fost prezenta la Târguri de Turism Internaționale, precum: Berlin, Paris, Moscova. Conform celor spuse de către doamna director, criteriile pentru alegerea targurilor de tursism au plecat de la statisticile pe care societatea le-a intocmit cu privire la turistiti din strainatate. In functie de provenienta acestora, incercam sa tintim pietele si targurile de turism care ne sunt oportune. In anul 2016, aproximativ 35% din turistii care au vizitat Salina Turda au fost din strainantate. În urma parteneriatelor create cu diverse institutii, Salina Turda fost prezenta si la Madrid, Londra sau Dublin. ”Salina Turda spune foarte multe pe plan extern, are un potential si o vizibilitate extraordinara!”, a precizat Simona Baciu. În anul 2016, peste 615.000 de turiști au trecut pragul Salinei Turda

Referitor la profitul inregistrat de catre SC Turda Salina Durgau SA in anul 2016, conform doamnei director, acesta a avut o crestere semnificativa comparativ cu anul precedent. Daca in 2015 profitul net era undeva la aproximativ 2.800.000 lei, pentru 2016 acesta este de aproximativ 4.400.000 lei. Societatea merge bine in esenta, povestim despre profituri care aduc un plus valoarea bugetului local!

Recordurile continuă la Salina Turda! Daca în 2016 s-a stabilit un record în ceea ce privește numărul turiștilor pe parcusul întregului an, anul acesta s-a stabilit un record în mini-vacanța de 1 mai, fiind înregistrați peste 15.000 de turiști!  ”Am avut o mini-vacanta frumoasa din acest punct de vedere, am avut un numar impresionant de turisti raportat la aceasta perioada, peste 15.000 de turisti au pasit pragul Slainei Turda.”, a precizat Simona Baciu.

Referitor la proiectele de dezvoltare ale Salinei Turda, am aflat faptul că în acest an municipalitatea în calitate de proprietar, alături de SC Turda Salina Durgau SA, vor reabilita intrarea veche a Salinei Turda și vor cauta finanțăre pentru reabilitarea minei Iosif.

”Anul acesta avem in plan impreuna cu municipalitatea, reabiltarea in intregime a intrarii vechi. Incercam sa punem si acolo in valaoare partea istorica si vom merge pe un concept de intrare in Muzeul Salina Turda. Bineinteles ca planuri de dezvolatare sunt, povestim de reabilitarea minei Iosif si incercam sa gasim solutii de finantare astfel incat sa putem dezvolta circuitul turistic in Salina. Practic, odata cu finalizarea investitiei se va dubla capacitatea de vizitare a Salinei. Nu cred ca vom putea conduce societate pe principiul cresterii continue a numarului de turisti! Evident, anul trecut a fost un an de varf, undeva eu cred ca vom avea o plafonare a numarului de turisti, dar pe de alta parte nu putem sa excludem discutiile legate de dezvoltarea societatii.

Povestim de o dezvolatare a turismului de sănătate și de puneere in valoarea a beneficiilor medicale pe care le are Salina. Am insistat pe o promovare a serviciilor medicale, astfel incat, pe langa partea de agrement sa dam ocazia turistilor sa beneficieaze de tratamente la Turda.”

Numarul de turisti la salina nu pote fi permantent in crestere. Eu cred ca nu vom depasi anul de turisti de anul treuct. În 2016 a avut o importanta turistica TRANSILVANIA, in sine, care a fost declarata ca regiunea numarul 1 de vizitat in lume. Cred ca anul acesta foarte multi vor fi turistii care vin sau revin la tratamente și va crește ponderea de tratament și va scadea ponderea de agreement.” a mai precizat Simona Baciu.

Simona Baciu a vorbit și despre recunoașterea Turzii la nivel național prin intrarea în Top 10 stațiuni balneare din România la mai puțin de un an de la declararea acesteia ca Stațiune Balneoclimatică:

 A fost o surpriza frumoasa! Cred ca un factor foarte importat a fost promovarea interna si externa, și calitatea factorilor naturali de cura utilizati in tratamentul balnear la Salina Turda. Prin acest clasament s-a pus in valoare munca municipalitatii. Cred ca asta ar trebui sa spuna foarte mult investitorilor din zona! Acest premiu confirma importanta Turzii si din acest punct de vedere al Statiunii Balneare, plus ca povestim de posibilitatea de atragere de fonduri și la acest aspect municpalitatea lucreaza intens.

La finalul interviului am încercat să aflăm când se va deschide Ștrandul Durgău. Potrivit conducerii societatii, daca vremea va fi favorabila, turistii si turdenii se vor putea bucura de strand incepand cu data de 1 iunie: „Daca vremea ne permite, vom deschide strandul la 1 iunie.”, a precizat Simona Baciu.

 

 

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

mai, 2017
L Ma Mi J V S D
« Apr   Iun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Reprezentanți din 4 județe au fost prezenți ieri la Câmpia Turzii pentru a discuta problema câinilor fără stăpân. Dorin Lojigan: ”Ne facem adăposturi de milioane de lei și să lăsam învestițiile în drumuri, sănătate și în învâțământ!”

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a avut o inițiativă extraordinară pentru a încerca să găsească o soluție privind problema câinilor...

Închide