inTurda.ro

Natura în culori… protejată de juniori

Natura în culori… protejată de juniori

Natura în culori… protejată de juniori
mai 23
15:51 2017

Ariile protejate de pe Valea Arieşului reprezintă casa a peste 1000 de specii de plante şi animale. Cu răbdare şi în linişte, pe urmele lăsate de animale, cu binoclul la ochi şi cu aparatul de fotografiat în mână, pe cărările Apusenilor sau prin pajiştile de pe dealurile Turzii, poţi descoperi o altă lume şi alte moduri de viaţă. Orice plimbare în natură se poate transforma într-o adevarată aventură, plină de surprize la tot pasul.

Ca în fiecare an, Ziua Biodiversităţii o sărbătorim în natură, prin activităţi pe poteci tematice.
În perioada 27-28 mai 2017, vom organiza activitatea Foto-Safari pe poteca tematică educativă „Natura în Culori”, din rezervaţia naturală Scăriţa-Belioara. Activitatea este deschisă publicului larg şi vă invitam să veniţi să descoperiţi speciile de plante şi animale din rezervaţia naturală.

În 11 iunie 2017, juniorii pornesc în aventură – o noua ediţie Aventura Junior Ranger.
Activitatea se va desfăşura sub forma unui concurs pe echipe (formate din 3-5 tineri). Se va parcurge o potecă tematică, iar pe parcursul drumeţiei vor fi mai mai multe staţii de lucru unde participanţii vor desfăşura diferite probe specifice Junior Ranger (descoperă – învaţă – protejează).

În perioada Iunie – Septembrie 2017, vor fi organizate mai multe activităţi educative pe potecile tematice – drumeţii, concursuri, activităţi de observare şi ateliere educative. Activităţile sunt adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanţă în comunele situate în vecinatatea sitului Natura 2000 Trascău.

„Activităţile tematice pentru cunoaşterea naturii contribuie la o mai bună înţelegere a rolului rezervaţiilor naturale pentru comunităţile locale şi oferă un suport pentru dezvoltare turistică responsabilă. Parcurgerea potecilor tematice oferă posibilitatea unor „lecţii în aer liber” pentru copii sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuita intr-o experienţa inedita şi fascinanta. Sunt multe poveşti de spus şi multe comori ascunse în aceste locuri, care aşteaptă să fie descoperite …” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Proiectul Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului este coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi este realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Lucrări de asfaltare pe drumul județean 107R Băișoara – stațiunea Muntele Băişorii

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința turiștilor, a locuitorilor din zonă precum și a participanților la trafic faptul că, în...

Închide