inTurda.ro

Cristina Burciu: Parcă sloganul nostru din campanie “Îndrăzneste să crezi in România” incepe să capete sens, nu?

Cristina Burciu: Parcă sloganul nostru din campanie “Îndrăzneste să crezi in România” incepe să capete sens, nu?

Cristina Burciu: Parcă sloganul nostru din campanie “Îndrăzneste să crezi in România” incepe să capete sens, nu?
mai 30
10:01 2017

La inceput de săptămână, căteva date despre rezultatele economice ale României, mai precis despre prognozele de crestere economică:

– FMI și-a revizuit estimarea de la 3,8% la 4,2%
– BERD și-a revizuit estimarea de la 3,6% la 4%
– Banca Transilvania: de la 4,1% la 4,5%
– Comisia Europeană: de la 3,9% la 4,4%

V-am scris aceste cifre pentru că suntem mereu criticați că avem o creștere economică bazată preponderent pe consum. Nu e însă nimic anormal în Uniunea Europeană. Dimpotrivă marea majoritate a statelor UE au o pondere a consumului în PIB mai mare ca a României.

Media europeană a ponderii consumului în PIB e 76,5%, la noi este 75,9%, deci suntem aproape la mijloc. In Europa, sunt state dezvoltate care au depășit în mod constant pragul de deficit de 3% din PIB. Franța și Spania sunt doar două exemple. În plus, aceste state au și o datorie publică foarte mare, în jur de 100% din PIB.
Conform Pactului de Stabilitate, aceste state trebuiau sancționate, cu amenzi consistente pentru că sunt în Zona Euro și inclusiv cu suspendarea fondurilor Europene. Nu s-a întâmplat nimic.

În schimb, România e avertizată că, potrivit calculelor CE mai mult sau mai puțin exacte, ar putea depăși pragul de 3%. Asta în condițiile în care CE a greșit mereu evaluările în ce privește România. În mod normal avertismentele ar trebui enunțate doar pe încheierea exercițiului financiar din acest an dar cine se mai pierde in detalii.

V-am scris asta, așa pe început de săptămână, pentru a vă motiva să credeți in economia României indiferent de ce unii mai puțin bine intenționați aruncă in spațiul public.
Parcă sloganul nostru din campanie “Îndrăzneste să crezi in România” incepe să capete sens, nu?

Cristina Burciu,

Deputat PSD de Turda.

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

mai, 2017
L Ma Mi J V S D
« Apr   Iun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Daniel Constantin la lansarea partidului PRO România: „Vrem să dovedim că facem un proiect politic în care interesul public să primeze”

Noul partid al fostului lider ALDE si PC, Daniel Constantin, "Pro Romania", s-a lansat luni seara, pe terasa unui hotel...

Închide