inTurda.ro

Clujul va găzdui Campionatul Mondial de Tenis cu Piciorul, campionatul fiind organizat pentru prima dată în România

Clujul va găzdui Campionatul Mondial de Tenis cu Piciorul, campionatul fiind organizat pentru prima dată în România

Clujul va găzdui Campionatul Mondial de Tenis cu Piciorul, campionatul fiind organizat pentru prima dată în România
mai 31
15:47 2017

Cluj-Napoca va fi gazda unei noi întreceri sportive de înalt nivel. După ce, în 2017, în capitala Transilvania au avut loc Campionatele Europene de Gimnastică, iar în august şi septembrie se va desfăşura Campionatul European de baschet, în 2018 oraşul de pe Someş va găzdui Campionatul Mondial de tenis cu piciorul.

Acesta se va desfăşura în luna noiembrie, la Sala Polivalentă, datele exacte urmând a fi stabilite de către Federaţia Internaţională de Futnet (UNIF).

La competiţie vor participa 24 de echipe, printre care campioana mondială Cehia şi vicecampioana Slovacia, acestea urmând să concureze la cele trei probe de simplu, dublu şi triplu.

„Futnetul este un sport extrem de spectaculos, dinamic şi plin de suspans, iar publicul clujean va avea posibilitatea să asiste la trei zile de competiţie extrem de interesante. Acest sport suscită un interes enorm în ţări precum Cehia sau Slovacia, dovadă şi asistenţa de la ultimele Campionate Mondiale, când, mai ales finalele, s-au disputat cu casa închisă. Se va juca aproape 12 ore pe zi, în primele două zile de competiţie, vor fi meciuri pe mai multe terenuri şi, cu siguranţă, clujenii vor avea ce vedea. Competiţia a generat un interes major şi în multe dintre ţările participante. Spre exemplu, cehii ne-au anunţat că ei vor conta pe susţinerea a cel puţin 1000 de fani”, a declarat Sorin Bogdan, preşedintele Asociaţiei Futnet România.

Preşedintele UNIF, Kamil Klenik, a fost prezent la partida amicală dintre România şi Ungaria, disputată în week-end-ul trecut, pe terenul din baza sportivă Gheorgheni, acolo unde a înmânat, oficial, scrisorile de încredinţare a organizării, primarului Emil Boc şi preşedinteului Asociaţiei de Futnet din România, Sorin Bogdan, totodată membru în Comitetul Executiv al UNIF. „Tricolorii” au câştigat disputa cu scorul general de 2-1.

În cursa pentru o clasare cât mai bună, România se va baza pe o echipă ce-l are ca lider pe Georgel Bobiş (33 de ani), vicecampion mondial la proba de simplu, în Cehia, anul trecut. Bobiş este legitimat la clubul Tengo Salonta.

Sursa: cjsport.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Weekendul copiilor la Zaracatan! Intrarea gratuită la show-ul de echitație marca Salina Equines!

Centrul de Echitație Salina Equines face o surpriză specială tuturor copiilor cu ocazia mini-vacanței de 1 iunie! Astfel, toți copiii...

Închide