inTurda.ro

Comunicat de presă – Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie Turda

Comunicat de presă – Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie Turda

Comunicat de presă – Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie Turda
iulie 17
09:09 2017

R.E.A.D.C. Turda, sprijinită de partenerii interni și externi a reușit să salveze de la moarte și să adopte 60 câini capturați de Servicii Publice Tulcea de pe UAT Sulina.

Reprezentanții asociației noastre au fost prezenți la fața locului și au observat derularea întregului proces, conform legislației în vigoare care permite acest lucru.

Menționăm că mulți cetățeni ne-au predat voluntar căței și câini pentru adopție. Nici un animal nu a fost luat pentru acțiuni de castrare deoarece întregul program de castrare gratuită va începe în luna septembrie, iar înregistrarea și vaccinarea gratuită din luna octombrie.

Animalele salvate și adoptate de noi se află in custodia Adăpostului din Tulcea, fiind sub tratament, sub supravegherea medicului veterinar Cucu Vlad, doctor de liberă practică contractat de noi.

Cererea depusă la ANSVSA pentru derogare de la Legea 155/2001, privind câinii fără stăpân, pentru a putea transporta câinii in adăposturi private, deoarece condițiile și posibilitățile tratamentului în Adăpostul din Tulcea nu pot fi oferite conform legii sanitar-veterinare.

Am făcut sesizări la DSVSA și alte instituții pentru a verifica. Așteptăm aprobarea autorităților pentrut a putea transfera câinii în alte adăposturi.

Nu a decedat nici un animal în timpul acestor acțiuni și nici in timpul transportului. Intervenția noastră spontană a salvat vieți, confirmare primită și de la autoritățile de control.

Implicarea practică în salvarea animalelor nu poate fi comparată cu implicarea virtuală. Dacă iubitorii activiști prezenți ar fi adoptat măcar un câine, ar fi meritat respectul tuturor. https://www.facebook.com/readc.ro/posts/1067508770047676

Persoană de contact: Breazu Andra, Departament PR

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
ACS Ludus Dacicus, medalie de bronz la Patrula Airsoft Romania 2017

Sâmbătă, 15 iulie 2017, echipa ACS Ludus Dacicus, formata din 6 membri (Topan Octavian – Team Leder/Grenadier, Nastase Paul –...

Închide