inTurda.ro

Cristian Pomohaci a fost caterisit. Preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română

Cristian Pomohaci a fost caterisit. Preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română

Cristian Pomohaci a fost caterisit. Preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română
iulie 28
14:10 2017
Consistoriul Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia s-a întânit, joi, și a judecat cazul preotului Cristian Pomohaci, care este cercetat și de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani. 

Preotul Cristian Pomohaci nu a prezentat până miercuri, la termenul de 30 de zile, dovezile cerute de superiorii săi pentru a-şi susţine nevinovăţia faţă de acuzaţiile ce i se aduc. El a depus doar o cerere prin care acesta solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate, scrie Agerpres. 

Reprezentanții Arhiepiscopieie din Alba Iulia au anunțat faptul că Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit, respectiv a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română. Aceasta este decizia luată de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, vineri, 28 iulie 2017. 

”Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a decis caterisirea preotului Cristian Pomohaci. Acest lucru presupune pierderea pt totdeauna preoţiei şi a posibilităţii de a ocupa un post în acticităţile biserceşti. Decizia a fost luată urmare a faptului că nu au fost prezentate probe şi dovezi care să-l dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus şi pentru prejudiciul extraordinar de imagine pe care l-a adus bisericii ortodoxe”, a declarat, vineri, reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, preotul Oliviu Botoi.

Această decizie luată de Consistoriului Eparhial din Alba Iulia este executorie, dar nu este definitivă. Preotul Cristian Pomohaci având posibilitatea să o conteste în termen de 15 zile la Mitropolia Ardealului din Sibiu.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Salina Turda organizează licitatie pentru închirierea unui modul și a unui teren

Societatea Salina Turda SA organizează licitație în vederea închirierii a unui modul/căsuță de lemn (LOT 15), cu suprafața de 6...

Închide