inTurda.ro

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu doreşte dinamizarea prevenţiei pentru diminuarea fenomenului mamelor minore

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu doreşte dinamizarea prevenţiei pentru diminuarea fenomenului mamelor minore

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu doreşte dinamizarea prevenţiei pentru diminuarea fenomenului mamelor minore
septembrie 29
21:32 2017

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de fenomenul nedorit al mamelor minore, adresând în acest sens o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog.

„Vă supun atenţiei situaţia alarmantă a tinerelor minore care devin prematur mame, iar ulterior, atât situaţia copiilor, cât şi a tinerelor respective, devine incertă şi cu consecinţe uneori fatale. Atât în judeţul Cluj, cât şi în toate zonele ţării, s-au înregistrat în ultima perioadă cazuri de fete care au deja trei copii la vârsta de doar 18 ani! Specialiştii susţin că proliferarea acestor evenimente au ca efect riscuri dintre cele mai grave, atât pentru mame, cât şi pentru copiii acestor minore”, a precizat parlamentarul social democrat în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

Cristina Burciu a mai adăugat că repercusiunile acestui fenomen care a devenit extrem de îngrijorător în România, după 1990, sunt de-a dreptul dramatice: „Foarte mulţi copii născuţi de mamele minore sunt abandonaţi în maternităţi, iar ulterior ajung în custodia statului, iar statutul de „copii ai nimănui” nu le conferă nici o educaţie corespunzătoare, în lipsa atenţiei părinteşti, dar nici un viitor promiţător la împlinirea vârstei adulte”.

În finalul interpelării, deputatul PSD a formulat trei întrebări la adresa ministrului Sănătăţii: „1. Care este situaţia minorelor care au devenit mame, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?(Vă rog să îmi prezentaţi situaţia din ultimii trei ani, raportată la cea din 1990).; 2. Ce strategie are Ministerul Sănătăţii pentru dinamizarea activităţilor preventiv-educative desfăşurate în unităţile de învăţământ, în vederea diminuării fenomenului mamelor minore?; 3. Din datele deţinute de MS, care este ponderea copiilor născuţi de minore şi abandonaţi imediat după naştere în maternităţi, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?”.

„Am abordat acest subiect pentru a încerca să aflăm adevărata dimensiune a acestui fenomen alarmant. Minorele care devin mame sunt, la rândul lor, traumatizate psihic şi emoţional de incapacitatea de a le asigura copiilor un trai decent, iar de aici apar şi cazurile de abandon în primele zile de viaţă. Consider că instituţiile abilitate trebuie să dinamizeze activitatea de prevenţie, iar la acest capitol şi societatea civilă, fiecare dintre noi, poate avea un rol pozitiv”, a concluzionat deputatul clujean Cristina Burciu.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 29 septembrie 2017  

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
FOTO/VIDEO: Accident rutier violent la ieșire din Turda înspre Alba-Iulia!

La data de 29.09.2017, în jurul orei 11.15, pe DN1 E81 s-a produs o coliziune între două autovehicule pe fondul...

Închide