inTurda.ro

”E vremea cititului” – Proiect al Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu”

”E vremea cititului” – Proiect al Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu”

”E vremea cititului” – Proiect al Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu”
octombrie 09
09:19 2017

Comunicat de presă                                  

În această toamnă, la Secția pentru Copii a Filialei Oprișani a Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu” – E vremea cititului” ! Zilele friguroase sau ploioase ne vor ține mai mult în casă, așa că ce poate fi mai plăcut decât să stai comod în  fotoliul tău preferat și să citești.

  Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 4  săptămâni (octombrie-noiembrie), cu participarea copiilor din:  clasa a III-a (prof Marcela Oltean), clasa a V-a (prof. Ana Monica Rad), de la Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan”, clasa a III și a IV-a (prof. Laura Șuteu) de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” –  Structura școlară primară  Waldorf.

Participanții își aleg singuri cărțile pe care doresc să le citească, specifice vârstei și conform preferințelor. Ei vor nota într-un mic jurnal, pus la dispoziție de bibliotecă, autorul și titlul cărților citite, numărul de pagini, personajele preferate, chiar fragmente care i-au impresionat sau care le-au plăcut mai mult. La finalul perioadei de lectură,  copiii  se vor întruni la bibliotecă pentru a discuta despre personajele și actiunea cărtilor citite, numărul de pagini citite și, bineînțeles, pentru stabilirea câștigătorului, acesta fiind, pentru fiecare clasă participantă,  copilul care a reușit să citească cele mai multe pagini.

Proiectul  face parte din cele destinate  educației pentru lectură și se află la prima etapă, ca un experiment, biblioteca dorind să afle dacă rezultatele vor fi cele așteptate și, în funcție de acestea, dacă va mai continua și în anul viitor

Succes tuturor cititorilor!

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.

                                                                                            

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep   Noi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Rodica Rusu și Simion Dolha, noii președinți ai Organizațiilor de Femei și de Pensionari ale PNL Turda!

Vineri, 6 octombrie 2017, au avut loc alegeri pentru configurarea noilor structuri de conducere ale Organizațiilor de Femei și de...

Închide