inTurda.ro

O nouă premieră la Teatrul Aureliu Manea Turda

O nouă premieră la Teatrul Aureliu Manea Turda

O nouă premieră la Teatrul Aureliu Manea Turda
octombrie 25
13:57 2017

Comunicat de presă

O nouă premieră la Teatrul Aureliu Manea Turda

     Teatrul Aureliu Manea Turda vă invită, sâmbătă 28 octombrie, ora 19.00, la o nouă premieră teatrală, „Tragedian la Jubileu” – după A. P. Cehov, în regia lui Muriel Manea-Iakab.

„Tragedian la Jubileul” este o înlănțuire de situații comice care se produc într-o instituţie bancară, cu prilejul aniversării a 15 ani de la înființare. Directorul băncii plănuiește ziua perfectă în care să primească laudele comisiei, dar și premiul mult așteptat. Însă pe parcursul zilei lucrurile iau turnuri din ce în ce mai complicate, spre disperarea directorului, a cărui zi mult așteptată ia dimensiunile unui haos total.
Fiecare personaj al spectacolului este o reprezentație a anumitor aspecte ale dimensiuni umane: conflictul bărbat-femeie, viața de cuplu, cariera, romanticul și, nu în ultimul rând, eroticul – pulsul sanguin. Dacă luăm în considerare ideea de teatru ca act social, „Tragedian la Jubileul” punctează slăbiciuni ale omului cum rareori apar pe scenă atât de numeroase și într-un timp atât de scurt.

„Tragedian la Jubileu este o adaptare după cele 2 piese într-un act ale lui Cehov, „Jubileul” și „Tragedian fără voie”, personajele din cele două piese intersectându-se în același spațiu – Banca comercială. Cehov redă micile neplăceri ale traiului de toate zilele și aspectele tragic-comice. În schițele lui Cehov, comicul e destul de inofensiv fiind stârnit de insistențele plictisitoare ale vizitatorilor. Comicul este intensificat de finaluri neașteptate. Cehov, nu a fost tandru cu personajele sale, eroii lui mișcându-se mereu dezarticulat, haotic, fără sens lizibil, spunând cele mai banale lucruri, fiind concomitent veseli și nefericiți”,  a declarat regizorul Muriel Manea-Iakab.

Pentru premiera din 28 octombrie, „Tragedian la jubileu” nu mai sunt bilete, însă spectacolul se va rejuca pe data de 18 noiembrie.

Duminică, 29 octombrie, avem invitați speciali, Micuța Fifi și prietenii săi vin cu spectacolul „Magicienii Pic și Poc” pentru o dimineață interactivă cu cei mici, de la ora 11.00.

Biroul de presă

Teatrul Aureliu Manea Turda

 

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep   Noi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Atenție șoferi! Ministerul Mediului pregătește o nouă taxă de mediu

După ce în luna Februarie 2017 autoritățile au renunțat la Timbrul de Mediu, aceștia propun acum o nouă taxă! Ministrul Mediului...

Închide