inTurda.ro

Leonardo și Xenia au adus Cupa Campionilor în Transilvania

Leonardo și Xenia au adus Cupa Campionilor în Transilvania

Leonardo și Xenia au adus Cupa Campionilor în Transilvania
noiembrie 07
15:02 2017

Cupa Campionilor se Întoarce în Transilvania

În acest sfârșit de săptămână a avut loc la București Turneul Campionilor în Dezbateri . Această competiție anuală îi pune față în față pe cei mai buni debateri români. Membrii celor 8 echipe participante sunt finaliști şi câștigători ai unor campionate naționale, europene sau internaţionale de top, precum cele de la Oxford sau Cambridge, și au concurat pentru trofeul celei de- a șasea ediții a evenimentului.

Sâmbătă și Duminică s-au desfășurat la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” 6 runde de calificare în interiorul cărora s-au dezbătut teme diverse precum: rolul U.E. în curricula națională a statelor membre, problemele create de AntiFa în SUA, concentrarea efortului organizațiilor feministe din România pe rezolvarea violenței domestice și a altor probleme tangibile, retragerea premiului Nobel liderului politic al Myanmarului, referendumul CpF în România precum și sancționarea diferențiată a infractorilor non-violenți față de cei violenți.

După lungi deliberări 4 echipe s-au calificat în finala competiției și au dezbătut pro și contra introducerii unui sistem de taxare progresiv în România: Voica Lupașcu și Andreea Lupașcu (București), Ioana Covei și Tudor Mușat (București), Laura Drăgoi și Mihai Oprea (Ploiești) precum și Leonardo-Mihai Mărincean și Xenia Burghelea (Cluj). Dezbaterea poate fi urmărită pe pagina de Facebook a organizatorilor Turneului Campionilor: Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică .

Leonardo, Lector și Manager al Cambridge Centre Cluj-Napoca și Președintele The Da Vinci System , o organizație educațională non-profit care urmărește dezvoltarea personală și profesională a oamenilor, și Xenia, Instructor în cadrul BBU Debate Society , Avocat și fost Asistent Universitar în cadrul Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, au fost singura echipa din Transilvania care s-a calificat în finală.

După o dezbatere de o oră și o deliberare la fel de lungă, atât publicul cât și juriul au decis să acorde victoria acestei echipe formate din Leonardo și Xenia, care s-a opus impozitării progresive. Astfel aceștia se întorc înapoi la Cluj cu titlul de Campioni ai Campionilor , câștigând Locul 1 în clasamentul pe echipe și Votul Publicului în același clasament. Mai mult, Leonardo s-a remarcat și prin ocuparea locului 3 în clasamentul individual realizat în urma rundelor de calificare, locul doi fiind ocupat de Laura și locul 1 de Ioana, ambele menționate mai sus.

Mesajul acestora pentru ceilalți debateri: Amândoi ne-am distrat foarte mult la Turneul Campionilor. Am reușit cumva să nu fim excesiv de competitivi, să punem pe prim plan oferirea unor discursuri de calitate și a unor prestații care să ne facă să ne simțim bine cu noi înșine fără să uităm în continuare că ne aflăm într-un cadru educațional. TCD a fost o experiență faină alături de oameni faini!

Îi felicităm încă odată pentru această reușită și sperăm că vor participa din nou împreună în 2018, maniera lor de a dezbate este un exemplu pentru noi și ne-ar face mare plăcere ca și anul viitor cupa transmisibilă să se întoarcă în Transilvania.

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

noiembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Numărul pacienţilor cu hepatită creşte în fiecare an. România ocupă locul 1 în Europa, ca număr total de cazuri de hepatita C

Conform unui sondaj intern al  APAH-RO, Numărul pacienţilor cu hepatită creşte în fiecare an               Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni...

Închide