inTurda.ro

VIDEO: Câmpia Turzii a găzduit Festivalul Jocului Fecioresc din Transilvania

VIDEO: Câmpia Turzii a găzduit Festivalul Jocului Fecioresc din Transilvania

VIDEO: Câmpia Turzii a găzduit Festivalul Jocului Fecioresc din Transilvania
noiembrie 13
09:28 2017

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, au organizat sâmbătă, 11 noiembrie 2017,  la Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, cea de-a XXXII- a ediție a ,,Festivalului Jocului Fecioresc din Transilvania”.

În cadrul manifestării au evoluat ansamblurile folclorice Datina Turdeană, Comori Ardelene, Țarina și Mugurii Țarinei din Turda, Mugurelul și Ardeleana ale Centrului Cultural din Câmpia Turzii, Izvorașul Turenilor din Tureni, Șoimii Carpaților din Florești, Fiii moților și Rügyek ale Casei de Cultură din Mihai Viteazul. De asemenea, iubitorii de folclor și de tradiții s-au bucurat și de formațiile de jocuri și obiceiuri tradiționale: Zorile și Taraful Tradițional din Mociu, dar și Urca, ce aparține comunei Viișoara.


Manifestarea și-a propus să valorifice și să promoveze jocul tradițional, în special jocul fecioresc, ce se caracterizează prin virtuozitatea și bogăția elementelor coregrafice autentice. Ediția din acest an a a fost prezentată de către Grigore Sâmboan.


Jocul fecioresc din România a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2015. În patrimoniul imaterial al umanității se mai află Doina, Călușul, tehnicile de fabricare a ceramicii de Horezu și Colindul de Ceată Bărbătească

Share

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

noiembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Activitate inedită a Teatrului ”Aureliu Manea”. Actorii predau cursuri de teatru elevilor Colegiului Național „Mihai Viteazu”

Actorii Teatrului "Aureliu Manea" Turda, Tușa Diana și Savu Ioan Alexandru conduc un atelier de teatru pentru elevii Colegiului Național...

Închide