inTurda.ro

Foto: Serviciul Salvamont-Salvaspeo – Salvare din telescaun în stațiunea Muntele Băișorii

Foto: Serviciul Salvamont-Salvaspeo – Salvare din telescaun în stațiunea Muntele Băișorii

Foto: Serviciul Salvamont-Salvaspeo – Salvare din telescaun în stațiunea Muntele Băișorii
ianuarie 18
11:12 2018

Serviciul Public Județean Salvamont–Salvaspeo Cluj a organizat la începutul acestei săptămâni un exercițiu de salvare din telescaun. Acesta s-a derulat pe pârtia de schi Buscat din stațiunea Muntele Băișorii, o zonă montană în care salvamontiștii clujeni asigură pe perioada iernii serviciul de permanență în regim 24 de ore din 24, șapte zile din șapte

Derulate în plin sezon de iarnă, astfel de exerciții au rolul de a contribui la o cât mai bună pregătire a angajaților Salvamont pentru toate tipurile de posibile intervenții, fapt menit să întărească sentimentul de încredere și siguranță al iubitorilor de sporturi de iarnă”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Organizată în scopul perfecționării membrilor Salvamont în tehnica de salvare din telescaun și al pregătirii corespunzătoare pentru eventualitatea unor astfel de evenimente, această simulare face parte din programul de pregătirea continuă a salvatorilor montani clujeni.

Rolul unui astfel de exercițiu este de a testa, în primul rând, rapiditatea dar și eficiența evacuării schiorilor în cazul defectării instalațiilor de transport pe cablu sau al unei furtuni intempestive care ia prin surprindere persoanele transportate în telescaun.

            Deși în acest moment toate pârtiile din județ, inclusiv cea de pe Feleac, funcționează la capacitate maximă, salvamontiștii clujeni dau asigurări iubitorilor muntelui și ai sporturilor de iarnă că sunt pregătiți să intervină cu promptitudine la toate solicitările, astfel încât să fie înlăturată posibilitatea unor supra-accidente sau o agravare a stării accidentaților.

 

Biroul de presă

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Cluj impune măsuri de prevenție împotriva gripei aviare

Având în vedere contextul epidemiologic internațional, de confirmare a mai multor focare de gripă aviară și modificările climatice din ultima...

Închide