inTurda.ro

Vezi ce spun edilii Dorin Lojigan și Cristian Matei despre situația salubrizării municipiilor pe care le conduc

Vezi ce spun edilii Dorin Lojigan și Cristian Matei despre situația salubrizării municipiilor pe care le conduc

Vezi ce spun edilii Dorin Lojigan și Cristian Matei despre situația salubrizării municipiilor pe care le conduc
ianuarie 19
10:35 2018

În cadrul interviurilor de început de an, am vorbit cu primarii municipiilor Turda și Câmpia Turzii, Matei Cristian și Dorin Lojigan, despre curățenia din localitățile pe care dânși le administrează. În ultima perioada de timp, mulți cetățeni din Câmpia Turzii s-au plâns de faptul că situația actuală a salubrizării orașului lasă de dorit, iar la Turda se vede o îmbunătățire în acest sens. Iată mai jos ce au declarat cei doi edili despre această situație:

Reporter: Dacă în urmă cu 2 ani cei din Câmpia Turzii spuneau că sunt cu un pas înaintea vecinilor din Turda în ceea ce privește curățenia din oraș, astăzi mulți dintre ei recunosc că Turda i-a depășit și în acest domeniu. Este rezultatul unei bune colaborări a administrației publice locale cu serviciile subordonate?

Matei Cristian: Este vorba despre multe eforturi susținute, o comunicare permanentă între cei responsabili și ambiția mea de a face din Turda un oraș curat. Am depus foarte multe eforturi în acest sens și consider că am reușit să facem pași semnificativi în ceea ce privește salubrizarea orașului. Aici luăm în calcul amplasarea pubelelor subterane, înființarea celor 5 stații inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, desființarea rampelor clandestine de deșeuri și monitorizarea video a locațiilor vizate sau amenajarea spațiilor verzi. Toate aceste măsuri au avut rezultate foarte bune și proiectele acestea vor fi extinse în anul care urmează. Este un proces destul de dificil să educăm populația în privința respectării mediului înconjurător, însă prin eforturi susținute și cu răbdare vom ajunge la stadiul pe care ni-l dorim. Nu se poate face acest lucru peste noapte, dar am încredere că cetățenii municipiului Turda își doresc să trăiască într-un oraș curat, un oraș european și vor veni în întâmpinarea eforturilor noastre prin conștientizarea faptului că toți avem drepturi, dar și obligații, iar acestea trebuie onorate.

Reporter: Multe voci din Câmpia Turzii susțin faptul că Turda a depășit municipiul pe care îl conduceți în ceea ce privește curățenia din oraș. Este adevărat acest aspect?

Dorin Nicolae Lojigan: Între municipiile Câmpia Turzii și Turda nu se poate face comparație. Pragmatic vorbind, Turda și Câmpia Turzii nu pot fi comparate, prin prisma faptului că sunt două municipii total distincte, atât din perspectiva profilului economic, cât și din punct de vedere al politicilor și strategiilor de dezvoltare. Dacă este să vorbim despre curățenia orașului nostru, aș dori să evidențiez faptul că am achiziționat, prin intermediul Companiei de Salubritate, o automăturătoare care are capacitatea de a curăța, foarte ușor, străzile municipiului și care, deja, a intrat în funcțiune. Deasemenea, am implementat proiectul pubelelor subterane, care va asigura curățenia orașului, astfel încât deșeurile să nu mai poată fi împrăștiate. Nu uitați că, prin intermediul Poliției Locale, ducem o luptă zilnică împotriva acelor cetățeni care nu înțeleg că trebuie să aibă o atitudine civică exemplară și să-și depoziteze deșeurile acolo unde este locul lor, nu pe rampele destinate molozului sau în jurul punctelor gospodărești.  Este nevoie de o schimbare a mentalității, schimbare care nu cred că va întârzia să apară în Câmpia Turzii.

Interviu cu Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, la început de an

Interviu cu Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, la început de an

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Informare – Poliția Locală Turda

Poliția Locală Turda, vă recomandă luarea măsurilor de îndepărtare a zăpezii și gheții în vederea asigurării circulației normale a pietonilor,...

Închide