inTurda.ro

Guvernul a alocat aproape 800.000 lei pentru exproprieri în zona Autostrăzii Turda – Sebeș

Guvernul a alocat aproape 800.000 lei pentru exproprieri în zona Autostrăzii Turda – Sebeș

Guvernul a alocat aproape 800.000 lei pentru exproprieri în zona Autostrăzii Turda – Sebeș
septembrie 17
13:00 2015

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al “Autostrăzii Sebeș-Turda” Lotul 4 și fondurile necesare plății despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.

Prin actul normativ aprobat miercuri se asigură suma de 779.000 de lei, destinată despăgubirilor celor 771 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 1.261.695 metri pătrați. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică “Autostrada Sebeș-Turda” Lotul 4, situat pe raza localităților Unirea și Mirăslău din județul Alba, respectiv Moldovenești, Mihai Viteanu și Călărași din județul Cluj, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.

Sursa: Biroul de presă al Guvernului

Related Articles

Citește articolul precedent:
Clubul de Șah Potaissa Turda caută următorii campioni din Turda!

Începând cu data de 05.10.2015, Clubul de Șah Potaissa Turda organizează înscrieri pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5-8 ani. Locul...

Închide