inTurda.ro

Mircea Irimie, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educatiei

Mircea Irimie, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educatiei

Mircea Irimie, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educatiei
octombrie 05
09:39 2015

Începand cu anul 1994, data de 5 octombrie marchează Ziua Mondială a Educaţiei. Importanţa educaţiei în dezvoltarea individuală şi colectivă, este covârşitoare. Revendicând instituirea în Franţa a învăţământului public obligatoriu şi gratuit, Danton rostea în anul 1793, vestita formulă “După pâine, educaţia este prima nevoie a poporului”. Cu siguranţă, Danton ştia că un popor educat înseamnă un popor civilizat, stăpân pe destinul său, conştient de valorile şi importanţa acestuia pe harta lumii.

Consider că educaţia nu trebuie sa fie un privilegiu al unui anumit tip de societate sau al unei anumite perioade a vieţii. Ea începe în sânul familiei, în gradiniţe, continuă pe băncile şcolilor în stadiul gimnazial, liceal şi mai târziu universitar şi sfârşeşte odată cu viaţa noastră. Din acest punct de vedere, putem spune că educaţia este mai mult decât un aspect important al vieţii, este viaţa însăşi, este drumul de la întuneric spre lumină, de la ignoranţă spre cunoaştere. Pe lungul drum al desăvârşirii, dascălii sunt chemaţi să participe activ zi de zi, generaţie după generaţie, oferind cu generozitate lumina cunoaşterii, modelând caractere şi personalităţi, formând oameni.

Conştienţi de importanţa rolului pe care îl deţin în cadrul procesului educaţional, îşi îndeplinesc misiunea cu dăruire, profesionalism şi responsabilitate. În această frumoasă zi ne îndreptăm atenţia către ei, cu recunoştinţă şi respect le mulţumim şi le urăm un sincer “La mulţi ani!” cu sănătate, putere de muncă, împliniri familiale şi profesionale, rezultate pozitive, succese nenumărate şi multe vise împlinite.

Deputat ALDE de Turda,

Mircea Vicenţiu Irimie

Related Articles

Citește articolul precedent:
Festivalul national de folclor ”Chemarea Munților” ajunge și la Salina Turda

Duminica, 4 octombrie, intre orele 9,00 si 12,00 la Salina Turda veti avea parte de folclor. Formațiile care isi vor...

Închide