inTurda.ro

Deplasare reusita pentru SlowFood Turda la Angouleme, Franta

Deplasare reusita pentru SlowFood Turda la Angouleme, Franta

Deplasare reusita pentru SlowFood Turda la Angouleme, Franta
noiembrie 26
12:51 2013

Gastronomades 2013

In perioada 22-24 noiembrie 2013 a avut loc la Angouleme, Franta, festivalul de gastronomie profesionista Gastronomades, ocazie cu care o delegatie turdeana a Asociatiei Slow Food Turda a fost invitata de catre Comitetul de infratire Angouleme, prin ASCITUROS – Asociatia Turda orase infratite.

Produsele turdene au fost tare apreciate, diversitatea de miere a familiei Kepes, uleiurile de nuca, dovleac si floarea soarelui produse de familia Duma prin procedeul presarii la rece si dulceata de ceapa rosie de Aries a Martei au fost foarte bine primite si degustate in numar mare de francezi.

Demonstratia culinara a echipei turdene Marta si Alexandru Pozsonyi derulata in zona demonstratiilor dedicate bucatarilor profesionisti a fost un success, mergand pe ideea echipei in familie, mama si fiu, a utilizarii in bucatarie a produselor locale si a valorificarii produselor de baza, locale, cum este de exemplu ceapa rosie de Aries care a devenit o foarte apreciata dulceata de ceapa. “Am preparat Filet mignon cu gutui caramelizate si dulceata de ceapa. S-au cerut 50 de portii dar pentru ca a fost multa lume doritoare sa guste din acest meniu a trebuit sa facem 80 de portii. Ne-am descurcat bine, am fost prezentati in presa locala ca *2 Chefs Roumains*, mama si fiu, ceea ce ne-a dat o extra prestanta in lumea gastronomiei franceze, ei fiind cei care exceleaza in acest domeniu si pentru ei denumirea de CHEF inseamna mult.”

Dulceata de ceapa a primit nota 10, asta dovedind calitatea produsului de catre specialistii francezi, care utilizeaza mult aceasta dulceata in gastronomia lor. Cu siguranta vom incepe productia de dulceata de ceapa in 2014, in central de procesare care este in pregatire printr-un proiect de ceva timp.

S-a vizitat regiunea Cognac, o distilerie autentica, au avut loc receptii la Primarie, la Comitetul de infratire Angouleme, la restaurantul unui Top chef francez, La Cogogne, s-a vizitat Aleea Turda, denumita in cinstea infratirii celor doua orase.

Deja s-au pus bazele unor proiecte pentru anul viitor, pentru ca 2014 este anul in care vom aniversa 20 de ani de infratire a oraselor Turda si Angouleme. Cei din comitetul francez déjà se pregatesc pentru asta, la fel si autoritatile locale de acolo.

Related Articles

Calculatoare Turda

Service IT

Articole Recente

Calendar

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Stiri de azi

Stiri

eClujeanul.ro

Stiri
%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Un nou concert la Salina Turda

În 7 decembrie 2013, începând cu orele 19, amfiteatrul din mina Rudolf va fi, pentru a doua oară, gazda unui...

Închide