inTurda.ro

Urarea deputatului Mircea Irimie de Sf.Nicolae

Urarea deputatului Mircea Irimie de Sf.Nicolae

Urarea deputatului Mircea Irimie de Sf.Nicolae
decembrie 06
10:39 2013

Sfântul Nicolae, este unul din cei mai populari sfinți ai creștinătății, părintele bun și înțelept care dăruiește lumina și har credincioșilor, ocrotitor al copiilor și apărător al credinței, iubit și cinstit de toți creștinii datorită multelor minuni săvârșite atât în timpul vieții, cât și după moartea sa, fiind supranumit „Făcătorul de Minuni”, păstrând în același timp și rolul de Moș pentru copii.

A fost considerat sfânt de popor chiar din timpul vieții. Oamenii îl chemau având credința că necazurile lor vor fi mântuite. Două dintre minunile sale au marcat profund conștiința creștinilor și stau la baza convingerii ca Moș Nicolae aduce daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Când ninge pe data de 6 decembrie se spune ca Moșul își scutură barba și iarna poate să înceapă. Aceasta este ziua în care binele învinge prin credință, răul și momentul care marchează începutul pregătirilor pentru sărbătoarea Crăciunului.

Și dincolo de mormânt, Sfântul Nicolae luminează lumea cu bunătate și milă, apară și ajută, ocrotește și izbăvește din nevoi și din boli pe toți cei ce cu credință îl cinstesc și îi cer ajutorul.

Sfântul Nicolae să ne fie tuturor cald folositor și rugător către Domnul, iar prin mijlocirea lui să ne bucurăm de pace, sănătate și întelegere, să petrecem aceste sfinte zile ale postului Craciunului, spre folosul nostru sufletesc și trupesc și să ajungem mai buni și mai curați la ziua cea sfântă și luminoasă a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Celor care poartă numele cinstitului Sfânt Nicolae, le urez din tot sufletul “LA MULȚI ANI!” binecuvântați cu bucurie, sănătate și prosperitate.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Personalități culturale turdene – Paul Gon

PAUL GON Acesta e pseudonimul sub care profesorul Vasile Lupulescu a scris. Născut la 15 ianuarie 1943 în satul Sintesti...

Închide