inTurda.ro

TVR Cluj și TVR 3 transmit în această seara o emisiune despre IMPOZITELE și TAXELE locale de la Turda

TVR Cluj și TVR 3 transmit în această seara o emisiune despre IMPOZITELE și TAXELE locale de la Turda

TVR Cluj și TVR 3 transmit în această seara o emisiune despre IMPOZITELE și TAXELE locale de la Turda
ianuarie 05
11:47 2016

În urma articolelor aparute la finalul anului 2015 în presa națională care informau cetățenii faptul ca Turda va fi orașul cu cele mai mari impozite din țară în anul 2016, se pare că interesul pentru acest subiect rămâne deschis chiar dacă Primăria Turda a explicat în nenumarate rânduri faptul că informațiile sunt eronate.  

Astăzi, 05.01.2016, posturile de televiziune TVR Cluj și TVR 3 vor transmite începând cu orele 17:00 o emisiune în care reprezentații Primăriei Turda vor discuta despre acest subiect foarte mediatizat.

Iata mai jos mesajul Primarului Tudor Ștefănie din data de 10 noiembrie 2015:

„Nu inteleg de unde vin aceste informatii aiuritoare privind taxele si impozitele care se vor aplica la Turda, in anul 2016, sustinandu-se teoria ca ar fi cele mai mari din tara…

Va spun din capul locului ca informatiile sunt eronate! Pe unele medii de la nivel national s-a spus ca vor creste taxele si impozitele pentru populatie cu 275%. Nu este adevarat! 
Asa dupa cum mi-am luat angajamentul in fata oamenilor, am propus variante minime de aplicare a taxelor si impozitelor locale.

In cazul persoanelor fizice, de exemplu, se mentine cota de 0,1% ca si in acest an (nu 0,3% cum se preciza, eronat, in acel studiu). Eventualele cresteri, comparativ cu acest an, rezulta din prevederile impuse de Codul Fiscal, Guvernul anuntand ca se va impozita terenul de sub locuinte, de exemplu, plus alte cateva modificari care influenteaza aceste impozite! Dar, repet: noi nu putem interveni in aceste prevederi, unde sunt fixate de Guvern!

In cazul persoanelor juridice, unde intr-adevar am propus 0,3%, este vorba de o scadere de circa 5 ori, in acest an platindu-se la valoarea de 1,5%!

Din aceste considerente, nu inteleg de unde si cine isi asuma informatia eronata difuzata la nivel central si nu numai.

Rog locuitorii sa fie linistiti, pentru ca in ciuda celor spuse in presa centrala, adevarul e cu totul altul… Multumesc de intelegere”.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Municipiului Câmpia Turzii supune dezbaterii publice ,,Proiectul de hotărâre, cu caracter normativ, privind aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2016″.

 În temeiul dispoziţiilor art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria Municipiului Câmpia Turzii supune...

Închide