inTurda.ro

Primarul Matei Cristian a inițiat un nou proiect inedit. Complexul Sportiv de la Turda va avea sala cu 2500 de locuri și bazin de polo

 Breaking News

Primarul Matei Cristian a inițiat un nou proiect inedit. Complexul Sportiv de la Turda va avea sala cu 2500 de locuri și bazin de polo

Primarul Matei Cristian a inițiat un nou proiect inedit. Complexul Sportiv de la Turda va avea sala cu 2500 de locuri și bazin de polo
octombrie 28
11:06 2016

Consilierii Locali au votat joi, 27.10.2016, proiectul de hotarare privind aprobarea P.U.Z și R.L.U. pentru amenajarea ”Baza Sportiva Turda”. Proiectul a fost elaborat din initiativa Primarului municipiului Turda, domnul Cristian Octavian Matei.

Prin ,,Subprogramul Complexuri Sportive” al Companiei Naționale de Investiții, Turda ar putea matei cristian ecologizare turdaavea un complex sportiv la standarde europene. Luni, 30 octombrie 2016, va fi depusă la Compania Națională de Investiții documentația aferentă pentru realizarea investiției.

O sală de sport (cu 2538 de locuri), un bazin de polo (lângă actualul bazin de înot didactic) și modernizarea Stadionului Municipal, tribune acoperite și instalație de nocturnă, fac parte din acest proiect. Sala de sport se va amplasa în zona actualului teren CFR, suprafața totală va fi de 12.000 mp, din care 4.850 mp va avea clădirea sălii de sport. Bazinul de polo ce va avea o suprafață construită de 3.385 mp va fi amplasat în apropierea actualului bazin de înot didactic. În aceeași zonă se vor realiza parcări, un teren de handbal, două terenuri de baschet și un teren de tenis de câmp. În ceea ce privește stadionul de fotbal, acesta va afecta cei 40.271 mp câți există în prezent, însă gradenele, terenul de fotbal și vestiarele vor fi construite pe 16.620 mp (în prezent, sunt pe 25.000 mp.)”, a declarat Cristian Matei.

Pe amplasamentul studiat se propune realizarea unei baze sportive ce consta in:

  • Construire Sala de sport competitionala la nivel international – 2538 locuri
  • Modernizarea si extinderea Stadionului Municipal
  • Construire Bazin Polo
  • Terenuri de sport in aer liber

Construirea bazinului de polo se propune a fi finantata prin programul BAZINE DE INOT initiat de COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII ”CNI” SA.

Deasemenea, in proiect este cuprins si amenajarea a 4 terenuri de sport in aer liber:

  • 1 teren pentru tenis, dimensiuni 18m x 9m – teren alocat: 435 mppuz stadion turda suprafata
  • 2 terenuri pentru baschet, dimensiuni 28m x 15 m – teren alocat: 1400 mp
  • 1 teren pentru handball, dimensiuni 44m x 22m – teren alocat 1058 mp

Aceste terenuri vor fi deservite de o cladire de vestiare cu un regim de inaltime P+1 – existenta Sc=189 mp, cladire ce se va reabilita.

Se va realiza și o zona de alimentatie publica, comert marunt si agrement, functiuni ce se vor reglementa printr-un P.U.D ulterior.  

Proiectul prevede si realizarea unui numar de 237 de parcari pentru autoturisme si 3 locuri de parcare pentru autocare care deservesc intreg ansamblul sportiv.

proiect baza sportiva turda

Related Articles

Citește articolul precedent:
Arta Contra Drog. Horia Brenciu concertează la Cluj!

  Cluj-Napoca va fi gazda unui concert inedit, susținut de Horia Brenciu și HB Orchestra, în cadrul Turneului Național. Concertul...

Închide