inTurda.ro

Clubul de Dans Sportiv „Potaissa” Turda – profesionistii care promoveaza Turda prin rezultate deosebite

Clubul de Dans Sportiv „Potaissa” Turda – profesionistii care promoveaza Turda prin rezultate deosebite

Clubul de Dans Sportiv „Potaissa” Turda – profesionistii care promoveaza Turda prin rezultate deosebite
februarie 25
11:25 2014

ASCDS „Potaissa” Turda este cel mai renumit club de dans sportiv din zona noastră. Având rezultate remarcabile în ultimii ani, clubul de dans condus de familia Miron, a fost o mândrie pentru noi ca și oraș. Premiile obținute la concursuri din toată România și nu numai, au adus un plus de imagine pentru Municipiul Turda.

Înainte de a vedea rezultatele obținute în anul 2013, vrem să facem o scurtă prezentare a antrenorilor.

Diana Miron este arbitru si antrenor de cel mai inalt nivel in Federatia Romana de Dans Sportiv. Pe lângă funcția de antrenor al clubului de dans sportiv Potaissa Turda, Diana Miron este și profesor de specialitate la scoala de antrenori de dans sportiv „Mirona” Reghin.

Alin Miron este membru in Biroul Federal al Federatiei Romane de Dans Sportiv, presedintele Comisiei de Disciplina si Antidoping a Federatiei Romane de Dans Sportiv. Turda are un reprezentant intre profesionistii dansului sportiv mondial în persoana lui Alin Miron, singurul secretar de competitie din Romania acreditat de catre Federatia Mondiala de Dans Sportiv. Alin este atat antrenor cat si presedinte al clubului de dans sportiv Potaissa Turda

Cu ajutorul lui Alin Miron, am reușit să vă punem la dispoziție o scurtă trecere în revistă a activității impresionante din cursul anului 2013:

Clubul de dans sportiv „Potaissa” Turda este afiliat alaturi de alte 151 de cluburi la Federatia Romana de Dans Sportiv, federatia din Romania cu cei mai multi sportivi legitimati, clubul nostru fiind clubul cu cei mai multi membrii legitimati in 2013 din intreg judetul Cluj.

Din punct de vedere competitional in anul 2013, sportivii au participat la 11 competitii nationale la categoria formatii, perechi si solo fete. Nu am avut participari internationale la perechi deoarece partea financiara nu ne-a permis acest lucru, iar prin castigarea Campionatului de Formatii am fi avut drept de participare la Campionatele Mondiale si Europene, dar conform regulamentului international sportivii nu indeplineau criteriul de varsta.

 

Rezultate Formatii:

Locul I – 16 sportivi, la Campionatul National de Formatii – sectiunea latino americane – Bistrita , 25-26 mai.

Au prezentat un colaj de 5 dansuri latino: samba, cha cha, rumba, jive si paso doble; tema muzicala aleasa a fost ruseasca si formatia a purtat numele “Matroska”.

Componenta formatiei (intre 12 si 16 ani): Moldovan Cornel – Miron Oana; Costisor Dragos – Pacuraru Adelina; Szekely Bogdan – Pastor Izabela; Joldes Stefan – Pop Alexandra; Kovacs Mark – Mucea Iulia; Petric Raul – Precup Raluca; Todea Paul – Vernes Vera; Necula Razvan – Yamanaka Nina.

Locul 1 – 22 sportivi, la Cupa Formatii – sectiunea standard – cu productia Edelweiss, coloana sonora a filmului „Sunetul muzicii” (intre 6 si 10 ani): Buturca Adrian – Crisan Maria; Sipos Sony – Velcherean Andreea; Moldovan Claudiu – Olari Ana Maria; Popa Victor – Puca Daria; Nicola Razvan – Lazar Irina; Nicula David – Nicula Daria; Nagy Szocs Robert – Nemes Andreea; Florea Antonio – Banka Roxana; Talpos Constantin – Cantor Denisa; Ghica Rares – Rus Alexandra.

Locul 1- 20 sportivi, la Cupa Formatii – sectiunea latino americane – cu productia “ Lola “, coloana sonora din filmul “ Lola want” ( intre 11 si 13 ani): Bota Cristian – Florea Sonia; Rigman Darius – Gaspar Oana; Florea Rares – Koti Giorgiana; Martin Tudor – Berkeczi Barbara; Bal Tudor – Demeny Blanka; Szabo Robert – Crisan Madalina; Pal Denis – Pasca Oana; Roiban Mihai – Pap Olivia; Enyedi Ervin – Moldvai Emoke; Dumitru Sergiu – Szekely Timea.

 

Rezultate ale sportivilor la categoria perechi  si categoria Solo fete :

-locul 1 – 12 sportivi

-locul 2 – 9 sportivi

-locul 3 – 7 sportivi

-locul 4 – 26 sportivi

-locul 5 – 19 sportivi

-locul 6 – 34 sportivi

-locul 7 – 19 sportivi

 

Alte activitati desfasurate in cursul anului 2013:

– participare la Lotul National de latino al Romaniei in iulie cu 5 sportivi Costisor Dragos, Szekely Bogdan, Pacuraru Adelina, Pastor Izabela si Miron Oana (12 – 15 ani);

– participare in calitate de secretar de competitie al d-lui Alin Miron la 2 competitii in afara tarii : METU Open Ankara si Campionatul Mondial Under 21 – Ashlod , Israel – o premiera pentru Romania;

– participare in calitate de arbitru Open a D-nei Diana Miron la 17 competitii nationale.

 

Din punct de vedere al evenimentelor la care am participat:

–  organizarea Cupei Potaissa la dans sportiv, editia a XVII-a in parteneriat cu Consiliul Local Turda, Primaria Turda si FRDS;

–  organizarea unui cantonament de pregatire in luna august;

–  ziua Femeii – ora deschisa pentru parinti, bunici la sala de dans a clubului;

–  organizarea carnavalului de final de an competitional;

–  spectacolul de caritate „Zambet de copil” organizat de Asociatia „Impreuna pentru voi”;

–  spectacolul de final de an si de Craciun al Scolii Generale Ioan Opris;

–  inaugurare bazin inot Turda;

–  Zilele Turzii;

–  Zilele Comunei Ploscos;

–  Targul Produs de Cluj;

–  Invitati la evenimentul S.C. Holcim S.A., Club Rotary;

–  Serbari scolare – parteneri CNMV, scoli generale din Turda si Campia Turzii , unde invata sportivii nostri.

 

In toata aceasta activitate am fost sustinuti de parinti, sponsori si nu in ultimul rand de catre Consiliul Local Turda.

Consiliul Local Turda a fost alaturi de noi in doua momente grele si foarte importante ale activitatii competitionale din 2013, si anume pariciparea la Campionatul National de Formatii de la Bistrita din luna mai unde ne era foarte greu sa ajungem daca nu primeam ajutor financiar (5.000 RON) si organizarea concursului national de dans sportiv Cupa Potaissa de la Turda din noiembrie, care datorita si ajutorului financiar substantial acordat (20.000 RON) a fost cea mai reusita editie din cele XVII de pana acum.

Cu siguranta mai sunt evenimente la care am participat, dar nu ni le amintim in acest moment.

A fost un an destul de bun pentru unii dintre sportivi, mai putin bun pentru altii, dar in sport nu toata lumea castiga. In alte conditii probabil am fi mai buni, sau mai slabi, nu avem cum sa stim acest lucru. Un lucru e cert in conditiile financiare in care ne desfasuram activitatea: reusim sa fim campioni.

In final noi cei care ne ocupam de toata activitatea clubului le multumim sportivilor, parintilor, sponsorilor, Consiliului Local si Primariei Turda, precum si tuturor celor care ne ajuta intr-un fel sau altul sa supravietuim, sa incercam sa pastram traditia pe care am initiat-o in urma cu multi ani.”, a declarat domnul Alin Miron.

 

Foto: Mircea Rosca.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primaria Turda anunta actiuni de deratizare generala in luna Martie

În perioada 03 – 22 martie 2014, în măsura în care condiţiile meteo vor fi favorabile, Primaria Municipiului Turda prin...

Închide